Todd Boehly a urmărit sâmbătă primul său meci în calitate de nou proprietar al clubului Chelsea, chiar din scaunul lui Roman Abramovich. Miliardarul american a rămas nedumerit după ce sistemul VAR a anulat un gol marcat de formația londoneză împotriva celor de la Wolverhampton (Premier League, etapa 36).

Todd BoehlyFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Todd Boehly, încurcat de regulile fotbalului

Familiarizat mai degrabă cu regulile din baseball și baschet (deţine acţiuni la francizele Los Angeles Dodgers şi Los Angeles Lakers), Boehly nu și-a putut crede ochilor când VAR a anulat golul marcat de Loftus-Cheek ('38).

*sursă video: Eurosport

Chelsea, egalată de Wolverhampton după ce a condus cu 2-0

Chelsea a condus cu 2-0 grație „dublei” reușite de Lukaku ('56 p, '58), dar Trincao ('79) și Coady ('90+7) au egalat pentru Wolves.

În urma acestui rezultat, Chelsea ocupă locul 3, cu 67 de puncte. De cealaltă parte, Wolves se află pe 8, cu 50 de puncte.

Chelsea a ajuns la un acord cu Todd Boehly

Chelsea Londra a confirmat în noaptea de vineri spre sâmbătă că a ajuns la un acord cu consorțiul condus de miliardarul american Todd Boehly pentru preluarea clubului, ca urmare a sancțiunilor impuse oligarhului rus Roman Abramovich.

Acordul reprezintă primul pas în finalizarea tranzacției pentru că este nevoie ca guvernul britanic și Premier League să-și dea acordul în acest sens.

Din consorțiul lui Boehly fac parte compania de investiții Clearlake Capital, omul de afaceri elvețian Hansjoerg Wyss și Mark Walter (directorul executiv al unei mari companii de servicii financiare).

Cu toate acestea, procesul ar trebui să se accelereze în următoarele săptămâni. Licenţa deţinută Chelsea pentru a evolua în Premier League expiră pe 31 mai, din cauza sancţiunilor luate de autorităţile britanice împotriva oligarhilor ruşi, o consecinţă a războiului început în Ucraina de Moscova.