La câteva ore după ce presa internațională a anunțat că Mino Raiola a murit la vârsta de 54 de ani, celebrul impresar din lumea fotbalului a negat informația printr-o postare pe Twitter.

Mino RaiolaFoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Update 15:41: Mino Raiolla a postat un mesaj pe Twitter: „Starea mea de sănătate actuală, pentru toți care se întreabă: sunt nervos pentru că m-au omorât de două ori în patru luni. Se pare că am fost în stare să mă resuscitez”.

Update 15:35: Alberto Zangrillo, doctorul lui Mino Raiola, a infirmat informația potrivit căreia impresarul ar fi murit: „Sunt enervat la culme de telefoanele din partea pseudo-jurnaliștilor care fac speculații pe baza vieții unui om care se luptă să supraviețuiască”.

Știrea inițială: Italo-olandezul a fost internat în luna ianuarie la spitalul San Raffaele din Milano pentru o intervenţie medicală.

Gazzetta dello Sport anunţase atunci că a fost vorba de o operaţie de urgenţă, însă purtătorul de cuvânt al lui Raiola a indicat că acesta a fost „supus unor controale medicale de rutină care au necesitat anestezie”.

Cotidianul german Bild a scris câteva zile mai târziu că Raiola a fost internat la terapie intensivă din cauza unei boli pulmonare.

Crescut în Ţările de Jos, unde familia sa a emigrat în anii 1960 din regiunea Campania pentru a deschide o pizzerie, Raiola nu s-a ocupat niciodată cu pregătirea pizzei, ci a intrat imediat în lumea fotbalului.

După ce a început să lucreze la centrul de juniori al clubului Haarlem, a fost agentul unor jucători olandezi, pentru a deveni unul dintre cei mai puternici şi carismatici impresari din lume.

Printre fotbaliştii reprezentaţi de Raiola se număra vedete ca Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland, Gianluigi Donnarumma, Paul Pogba, Marco Verratti şi Matthijs de Ligt.

Forbes spunea în 2020 că averea lui Raiola se ridica undeva la 84,7 milioane de dolari. El are în desfășurare contracte în valoare de aproape 850 de milioane de dolari.