​Echipa națională de fotbal under 19 a României, pregătită de Adrian Văsâi, și-a aflat adversarele din grupele Campionatului European 2022, turneu care se va desfăşura în Slovacia, în perioada 18 iunie - 1 iulie.

Echipa nationala de fotbal U19 a RomanieiFoto: frf.ro

În urma tragerii la sorți care a avut loc joi, tricolorii vor evolua în grupa A, alături de Slovacia, Italia şi Franţa.

În grupa B vor juca Anglia, Israel, Câştigătoarea grupei 6 de calificare şi Austria.

A opta echipă de la EURO va fi decisă în prima parte a lunii iunie, dintre Olanda (gazdă), Ucraina, Serbia şi Norvegia. Programarea meciurilor a fost amânată din cauza războiului din Ucraina.

Primele două clasate în cele două grupe se vor califica în semifinale.

Ocupantele locurilor 3 vor disputa pe 28 iunie, la Senec, un baraj pentru a desemna cea de-a cincea echipă, alături de semifinaliste, care va reprezenta Europa la Mondialul U20 din 2023, găzduit de Indonezia.

Meciurile din grupe se vor disputa în 18, 21 şi 24 iunie (Grupa A), 19, 22 şi 25 iunie (Grupa B), semifinalele şi barajul pentru Mondialul U20 la 28 iunie, iar finala turneului, la 1 iulie.

Se va juca pe 5 stadioane din oraşele: Trnava (Grupa A, semifinala 1 şi finala), Dunajska Streda (Grupa A, semifinala 2), Banska Bystrica (Grupa B), Ziar nad Hronom (Grupa B), Senec (barajul pentru Mondialul U20), scrie News.ro.