Dinamo Kiev a anunțat că i-a reziliat contractul lui Uvarov Artur Maksimovich, după ce a aflat că jucătorul în vârstă de 18 ani (component al echipei de juniori) este fiul unui reprezentant al unei organizații separatiste din Ucraina.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialii clubului au luat decizia radicală după ce l-au chestionat pe jucător în legătură cu acest subiect și acesta a evitat să ofere un răspuns.

„În această dimineață, Dinamo Kiev a aflat că Uvarov Artur Maksimovich, component al echipei de juniori, a ascuns că este fiul unui inamic al Ucrainei, Uvarov Maxim Anatolyevich, reprezentant al structurilor de putere ale Ucrainei, adjunct șef al Comitetului Consiliului Popular din structura LPR, aflată pe lista inamicilor statului.

Nu promovăm metoda stalinistă, în care fiul este pedepsit pentru greșelile tatălui, însă după ce a primit și a verificat informația, conducerea clubului a întrebat jucătorul despre apartenența tatălui său la organizația militară separatistă, dar Uvarov nu a oferit imediat un răspuns afirmativ. Clubul este revoltat de comportamentul jucătorului și a decis să-i rezilieze imediat contractul.

FC Dinamo Kiev anunță oficial că nu este loc în structura clubului pentru opozanți ai independenței, integrității și suveranității Ucrainei. În timpul acestui teribil război cu rușii, Artur Uvarov ar fi trebuit să contacteze personal conducerea clubului și să recunoască participarea tatălui său la agresiunea militară asupra Ucrainei.

Dinamo Kiev este nava amiral a fotbalului ucrainean, care a dat peste o sută de jucători la echipa națională a țării noastre în diferite momente. Clubul nu va înceta să susțină și să finanțeze poporul ucrainean într-un război teribil cu ocupantul rus, disprețuind fiecare persoană care se opune Independenței Ucrainei și nu-i recunoaște integritatea teritorială.

Glorie Ucrainei! Slavă eroilor noștri!", se arată în comunicatul celor de la Dinamo Kiev, conform sport.ua.

Dinamo Kiev, care are 16 titluri de campioană a Ucrainei, a câștigat joi partida cu Galatasaray și va continua turneul său european cu meciuri pe care le va susţine cu CFR Cluj (20 aprilie), Borussia Dortmund (26 aprilie) sau Dinamo Zagreb (28 aprilie).

Au fost evocate şi alte posibile meciuri caritabile, cu Manchester City, FC Barcelona, PSG, AC Milan, Benfica, Ajax Amsterdam, Sporting Lisabona sau FC Basel, dar acestea nu au fost perfectate până în acest moment.