​Qatarul a primit găzduirea Campionatului Mondial de fotbal în 2010, iar de atunci criticile au curs neîntrerupt. Jurnalistul Tariq Panja a postat recent o imagine cu unul dintre stadioanele de la CM 2022 din acest an, iar fotografia s-a viralizat.

CM 2022 QatarFoto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Activiștii de mediu s-au opus vehement unei Cupe Mondiale în Qatar. De asemenea și cei care susțin drepturile omului au strigat că un turneu de o asemenea importanță nu are ce căuta în acea parte a lumii.

Multe personaje implicate în fenomenul numit fotbal au spus că un CM nu are sens să se desfășoare în jumătatea unui sezon competițional (noiembrie - decembrie).

După toate discuțiile, Tariq Panja (jurnalist și reporter sportiv global pentru The New York Times) vine cu o imagine care prezintă de sus unul dintre stadioanele de la CM din Qatar.

Imaginea este una dezolantă, iar comentariile au fost pe măsură.

”Arată precum împrejurimile unei baze militare”, „incredibil, nu e vorba de niciun filtru alb-negru sau grayscale”, „următorul film Mad Max ar trebui filmat aici”, „arată precum o imagine dintr-un film horror”, sunt doar câteva dintre comentariile de pe net.

Pe lângă toate acestea, un raport prezentat de presa britanică arată că o noapte de cazare la un hotel cu pretenții ar putea ajunge în anumite condiții și până la £9000.

Prețul unui bilet la CM începe de la £52, iar la marea finală de pe 18 decembrie ajunge până la 1.224 de lire sterline.

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022.