După 17 sezoane petrecute pe Camp Nou, Lionel Messi a părăsit Barcelona în septembrie 2021 și a ajuns la PSG, unde a avut evoluții șterse. Joan Laporta, președintele catalanilor, a vorbit recent despre șansele ca starul argentinian să revină la clubul spaniol.

Lionel Messi plange la despartirea de BarcelonaFoto: Pau BARRENA / AFP / Profimedia

Într-un interviu exclusiv acordat RAC1, Joan Laporta a lămurit mai multe subiecte de interes, printre care și posibila revenire a lui Lionel Messi pe Camp Nou.

Joan Laporta: „Lionel Messi nu este în planurile Barcelonei”

„Nu am primit niciun mesaj de la Messi sau agenții săi cu privire la o posibilă revenire la Barca. Realitatea este că nu luăm în calcul întoarcerea lui Messi. O înțelegere cu el nu este în planurile clubului” - Joan Laporta.

Lionel Messi (34 ani), septuplu câştigător al Balonului de Aur, a părăsit-o în lacrimi pe FC Barcelona, în septembrie 2021, după ce oficialii clubului catalan nu au putut înregistra, din cauza problemelor financiare, noul contract pe care argentinianul îl semnase la momentul respectiv cu gruparea de pe Camp Nou.

În 17 sezoane petrecute la Barcelona, Messi a cucerit 10 titluri de campion în La Liga, 4 Ligi ale Campionilor şi 7 Supercupe ale Spaniei, între alte trofee.

El este jucătorul cu cele mai multe meciuri (778) şi cele mai multe goluri marcate (672) din istoria clubului catalan.

Joan Laporta și marile transferuri precum Haaland, Mbappe sau Lewandowski

Președintele Barcelonei a discutat și despre posibilitatea ca pe Camp Nou să ajungă alte nume mari precum Erling Haaland, Kylian Mbappe, Robert Lewandowski sau Mohamed Salah.

„Despre venirea lui Haaland sau Mbappe la Barcelona vă pot spune clar că nu este sustenabil pentru noi. Nu putem accepta să cheltuim sume atât de mari pentru aducerea lor. Transferurile lor la Barca par foarte departe de realitate la momentul actual.

Lewandowski sau Salah la Barca? Jucători de top vor să se alăture nouă, asta este clar, dar nu pot spune mai mult de atât acum.

Între timp, am semnat cu doi jucători, un mijlocaș și un fundaș central. Nu vă pot dezvălui încă cine sunt. Cât despre Franck Kessie and Andreas Christensen, desigur că negocierile cu ei au fost finalizate cu succes și îi vom anunța oficial în zilele ce urmează” - Joan Laporta.

FC Barcelona a traversat momente dificile din punct de vedere financiar în ultima perioadă, având probleme și cu înregistrarea noilor achiziţii.