Ovidiu Hațegan a suferit duminică un infarct și a fost operat de urgență în Timișoara. Arbitrul român a transmis prin intermediul FRF un prim mesaj după intervenția chirurgicală prin care a trecut.

Ovidiu HateganFoto: Marcio Machado / Zuma Press / Profimedia

Arbitrul s-a simțit rău după un antrenament și s-a dus singur la spital. Fiind medic de profesie, Hațegan și-a dat seama că durerile în piept pot fi un simptom tipic infarctului, așa că s-a urcat în mașină și a mers la spital.

El a fost operat de urgență, având o venă infundată, iar Luca Constantin Tudor, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, susține că starea generală a arbitrului este bună.

Centralul român a întărit spusele medicului, adăugând că are nevoie de liniște în aceste momente dificile.

Ovidiu Hațegan: „Am rugămintea să mi se respecte intimitatea”

„Acum mă simt bine, totul este în regulă, sunt în continuare sub supraveghere medicală. Doresc să mulțumesc staff-ului medical care m-a îngrijit și tuturor celor care mi-au transmis mesaje și gândurile lor bune.

În momentele acestea am nevoie de liniște, așa că am rugămintea să îmi fie respectată intimitatea” - Ovidiu Hațegan.

Cine este Ovidiu Hațegan

Născut pe 14 iulie 1980, Ovidiu Hațegan a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, fiind de profesie medic.

A predat anatomia în limba engleză la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

A debutat ca arbitru în 1996, iar din 2015 face parte din Grupul de Elită al arbitrilor UEFA.

În actualul sezon, Hațegan a condus deja șase partide din Champions League.

Ovidiu Hațegan este cotat bine la nivel european, el având șanse mari să facă parte din echipa arbitrilor de pe Bătrânul Continent delegați la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar (21 noiembrie - 18 decembrie 2022).