Ovidiu Hațegan a suferit duminică un infarct și a fost operat de urgență. Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, acolo unde arbitrul român a suferit intervenția chirurgicală, a vorbit despre starea de sănătate a centralului.

Ovidiu HateganFoto: Darren Staples / PA Images / Profimedia

Arbitrul s-a simțit rău după un antrenament și s-a dus singur la spital. Fiind medic de profesie, Hațegan și-a dat seama că durerile în piept pot fi un simptom tipic infarctului, așa că s-a urcat în mașină și a mers la spital.

El a fost operat de urgență, având o venă infundată, iar Luca Constantin Tudor, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, susține că starea generală a arbitrului este bună.

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara: „Nu ne putem pronunța în privința carierei sportive”

„Domnul Haţegan a ajuns în cursul nopţii, de urgenţă, adus cu ambulanţa de la Arad, într-o stare gravă. Noi suntem singurul institut din vestul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenţionale. În concluzie, pentru că avem o linie de gardă care asigură permanenţa la laboratorul de angiocoronografie, a fost introdus de urgenţă în sală, i-am făcut angiografia, am constatat că are o arteră înfundată şi i s-a pus un stent.

Starea lui este stabilă, în prezent este foarte bine, continuăm să-i facem nişte investigaţii suplimentare şi în acest fel vom vedea şi ce se întâmplă în continuare cu cariera dânsului.

Referitor la gravitate, sigur, toată lumea ştie că un infarct miocardic acut are o mortalitate care poate să meargă până la zece la sută. În condiţiile în care pacientul este adus într-un timp util la spital, ceea ce a fost şi cazul dânsului, sigur că prognosticul lui este mult mai bun.

Nu cred că se pune problema de complicaţii ulterioare majore, iar în ceea ce priveşte cariera sportivă nu ne putem pronunţa în acest moment, dar depinde cum vor evolua lucrurile în continuare şi, bineînţeles, de opţiunea lui", a declarat Luca Constantin Tudor, într-o conferință de presă, conform News.ro.

Cine este Ovidiu Hațegan

Născut pe 14 iulie 1980, Ovidiu Hațegan a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, fiind de profesie medic.

A predat anatomia în limba engleză la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

A debutat ca arbitru în 1996, iar din 2015 face parte din Grupul de Elită al arbitrilor UEFA.

În actualul sezon, Hațegan a condus deja șase partide din Champions League.

Ovidiu Hațegan este cotat bine la nivel european, el având șanse mari să facă parte din echipa arbitrilor de pe Bătrânul Continent delegați la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar (21 noiembrie - 18 decembrie 2022).