Chelsea Londra nu are actualmente patron după ce lui Roman Abramovich i-a fost suspendată licenţa de conducător de club. În aceste condiții, un deținător al mai multor mine de aur din Africa și-a arătat interesul pentru a cumpăra campioana Europei.

Chelsea Londra, stemaFoto: chelseafc.com

A 21-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Premier League a anunţat recent că lui Roman Abramovich i s-a suspendat licenţa de conducător de club, ca urmare a sancţiunilor impuse de guvernul britanic în urma războiului început de Vladimir Putin în Ucraina.

Chelsea se află într-o situație dificilă, nevând voie să mai vândă bilete și fiind, printre altele, nevoită să se încadreze într-o sumă modică pentru a efectua deplasările.

Bernard Antwi Boasiako, om de afaceri african, și-a exprimat public interesul pentru a cumpăra clubul Chelsea.

Unul dintre purtătorii săi de cuvânt a declarat, conform Daily Mail, că Boasiako „explorează trimiterea unei oferte” către clubul Chelsea în vederea achiziționării acestuia.

Africanul, care a făcut majoritatea averii sale în urma exploatării aurului de pe continentul natal, consideră de succes poveștile unor mari jucători care au făcut istorie pentru gruparea londoneză, precum Didier Drogba sau Michael Essien.

Abramovich anunţase luna aceasta că intenţionează să vândă Chelsea FC, dar ulterior a fost revocat din funcția de conducător, iar Chelsea se află într-o situație complicată din punct de vedere financiar din cauza sancțiunilor aplicate oligarhului.

Citește și: