Aflată într-o situație dificilă ca urmare a sancțiunilor impuse patronului Roman Abramovich, Chelsea va fi nevoită să meargă mai multe ore cu autocarul pentru a ajunge la următorul meci din sferturile Cupei Angliei (pe terenul lui Middlesbrough). Clubul londonez trebuie să se încadreze într-o sumă modică pentru a putea efectua deplasările.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premier League a anunţat recent că lui Roman Abramovich i s-a suspendat licenţa de conducător de club, ca urmare a sancţiunilor impuse de guvernul britanic în urma războiului început de Vladimir Putin în Ucraina.

Rămasă fără patron, Chelsea trebuie să se încadreze într-o limită de 23.700 de euro, cheltuieli de călătorie, sumă stabilită de guvernul britanic.

Chelsea va trebui să plece dinspre Lille (unde joacă miercuri în optimile Ligii Campionilor) spre Middlesbrough (unde dispută sâmbătă meciul din sferturile Cupei Angliei), dar banii în care trebuie să se încadreze sunt insuficienţi pentru un avion charter.

Prin urmare, echipa londoneză va trebui să se deplaseze cu autocarul, pe o distanţă de peste 400 de kilometri, parcursă în aproximativ cinci ore.

Chelsea a putut merge cu avionul la Lille pentru că sancțiunile aplicate patronului Roman Abramovich au fost dispuse după planificarea călătoriei. Deplasarea spre Middlesbrough a fost ulterior planificată, astfel că londonezii trebuie să se încadreze în suma de sub 25.000 de euro.

Guvernul britanic, colac de salvare pentru Chelsea - Ce bani vor putea folosi londonezii după sancțiunile aplicate lui Roman Abramovich

Thomas Tuchel - „Nu vrem lux, dar vrem să fie respectat nivel pro”

Vorbind despre problemele de călătorie apărute, antrenorul Thomas Tuchel a susținut că nu-și dorește asigurarea condițiilor de lux pentru echipa sa, dar statutul de fotbaliști profesioniști al jucătorilor săi trebuie respectat.

"Vrem să găsim soluţii, vrem să jucăm meciul de sâmbătă la fel cum vrem să jucăm în Liga Campionilor. Avem un cadru pentru a juca la Lille fără scuze. Este greu să aranjezi lucrurile în cel mai bun mod posibil pentru Cupa Angliei, dar ne vom ocupa de asta.

Nu este vorba despre lux şi bijuterii strălucitoare. Acesta este doar un nivel pro al sportului, unde jucăm cu două zile pauză între meciuri, iar adversarul are patru zile libere între meciuri. Pentru asta, este mai bine să mergi cu un avion decât cu autocarul” - Thomas Tuchel.

Kai Havertz, atacantul campioanei Europei, a declarat și el că nu are vreo problemă să plătească deplasarea din banii lui, mai importantă fiind desfășurarea partidelor.