Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a stabilit ca Petrolul Ploiești să câștige la masa verde (3-0) meciul cu Poli Timișoara (din Liga 2) care a fost întrerupt de mai multe ori din cauza opririi instalației de nocturnă.

Nocturna a cedat de doua ori la meciul Poli Timisoara vs Petrolul PloiestiFoto: Captura video Facebook

În plus, gruparea de pe Bega a primit și o amendă de 6700 lei.

Ce s-a întâmplat pe 24 februarie

Meciul Politehnica Timişoara - Petrolul Ploieşti, contând pentru etapa a XVII-a a Ligii 2, a fost oprit definitiv, la 24 februarie, în minutul 37, după ce nocturna de la stadionul timişorenilor a cedat de două ori.

Prima dată, nocturna s-a stins în minutul 8. Atunci fanii au scandat, au cântat şi au oferit un spectacol pirotehnic.

De asemenea, ei şi-au aprins lanternele de la telefoane, cântând tot timpul. După trei minute de întrerupere, cele două echipe au intrat la vestiare, împreună cu brigada de arbitri, transmite News.ro.

Jocul s-a reluat după aproximativ zece minute de întrerupere.

În minutul 37, nocturna a cedat însă din nou şi echipele au plecat iar la vestiare, iar Petrolul a anunţat că potrivit regulamentului va câştiga meciul la masa verde.

Comunicatul FRF

"În baza art. 82/2 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2 din RD, ACS Petrolul 52 se sancţionează cu penalitate sportivă de 5000 lei

În baza art. 83/1 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/b din RD, SSU Politehnica Timişoara se sancţionează cu penalitate sportivă de 5000 lei

În baza art. 16/10 din ROAF coroborat cu art. 83/5 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, SSU Politehnica Timişoara se sancţionează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Petrolul 52) şi i se aplică penalitate sportivă de 1700 lei.

În conformitate cu art. 45/3 din RD, clubul SSU Politehnica Timişoara va fi sancţionată cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Petrolul 52) şi va executa sancţiunea de penalitate sportivă de 6700 lei".