Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei după un meci epic contra celor de la Chelsea. La finalul partidei de pe Wembley, Jurgen Klopp (tehnicianul cormoranilor) a vorbit despre invazia Rusiei asupra Ucrainei și l-a criticat pe Vladimir Putin.

Jurgen KloppFoto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vladimir Putin, un imatur care pune în pericol întreaga lume

Antrenorul german consideră că doar un om imatur ar putea pune în pericol întreaga lume după bunul său plac.

"Este dincolo de puterea mea de înţelegere. Am 54 de ani, aproape 55 de ani şi nu înţeleg cum un adult poate pune întreaga lume într-o astfel de situaţie, în special pe oamenii din Ucraina. Cunosc atât de mulţi ucraineni şi ruşi.

Evident, nu este vorba despre oameni, este războiul unui om cu adevărat rău. Trebuie să arătăm solidaritate. Aşa cum este întotdeauna în vremuri întunecate, ai nevoie de momente în care să te gândeşti la ceva.

Este un lucru foarte greu de digerat. De acum trei zile, sau de când o fi început, suntem cu toţii în permanenţă la telefon.

Foşti jucători de-ai mei sunt probabil acum în război, nu ştiu exact dacă s-au întors direct în ţara lor natală. Trebuie să arătăm solidaritate şi se pare că facem asta.

Se pare că nu-l putem opri pe el (n.r. Putin), dar cel puţin îi putem pune mai multe probleme decât s-ar fi aşteptat. Poate că asta îi ajută pe oamenii din Ucraina" - Jurgen Klopp, pentru Viaplay Fotball, după finala Cupei Ligii Angliei.

S-ar putea să te intereseze și:

A cincea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei / Portarul Kepa, singurul care a ratat la loviturile de departajare (11-10 vs Chelsea)