Kurt Zouma a primit amenda maximă (echivalentul salariului pe două săptămâni) din partea clubului West Ham, ca urmare a apariţiei imaginilor în care fotbalistul își lovea pisica.

HotNews.roFoto: Hotnews

În plus, Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale a preluat cele două animale de companie ale jucătorului. Însuşi Zouma a fost cel care a dus pisicile. "Cele două pisici sunt acum în grija RSPCA", a declarat un purtător de cuvânt.

Suma reprezentând amenda dictată de West Ham va fi donată asociaţiilor de protecţie a animalelor.

Peste 150.000 de oameni au semnat o petiţie online prin care se cerea ca Zouma să fie pus sub acuzare, iar unul dintre sponsorii West Ham, Vitality (care a criticat titularizarea jucătorului în meciul de marţi cu Watford), şi-a suspendat contractul cu clubul.

Potrivit Le Figaro, amenda primită de Zouma ar fi de aproximativ 300.000 de euro.

De asemenea, Adidas a pus capăt parteneriatului cu fotbalistul echipei West Ham.

"Am încheiat ancheta şi putem să confirmăm că Zouma nu mai este sportiv sub contract cu Adidas", a precizat Adidas pentru AFP.

Publicaţia The Sun a prezentat, marţi dimineaţă, un videoclip în care apărea fundaşul francez al lui West Ham, Kurt Zouma (27 de ani), lovindu-şi pisica.

Jucătorul şi-a cerut scuze pentru comportamentul său faţă de pisica sa: "Vreau să spun cât de rău îmi pare tuturor celor care au fost supăraţi de videoclip. Vreau să asigur pe toată lumea că cele două pisici ale noastre sunt perfect sănătoase. Sunt iubite şi preţuite de întreaga noastră familie, iar acest comportament a fost un incident izolat care nu se va mai repeta".

Abuzul asupra animalelor este un subiect luat foarte în serios în Marea Britanie. Agresorii se confruntă acum cu pedepse mai aspre de închisoare, de până la 5 ani, conform unui nou proiect de lege adoptat de parlament anul trecut, scrie News.ro.