Kurt Zouma, fotbalist în vârstă de 27 de ani legitimat la West Ham, a fost filmat în timp ce-și lovea pisica și se amuza de acest lucru. Clubul englez a anunțat că va lua măsuri după imaginile prezentate de cotidianul The Sun.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un comunicat de presă, clubul londonez condamnă cu fermitate maltratarea animalului şi afirmă că ia problema în serios.

"West Ham United condamnă fără rezerve acţiunile jucătorului nostru, Kurt Zouma, în videoclipul care a circulat pe internet. Am vorbit cu Kurt şi ne vom ocupa de problema pe plan intern, dar am dori să clarificăm că nu acceptăm cruzimea împotriva animalelor în niciun fel".

Kurt Zouma şi-a cerut scuze pentru comportamentul său faţă de pisica sa: "Vreau să spun cât de rău îmi pare tuturor celor care au fost supăraţi de videoclip. Vreau să asigur pe toată lumea că cele două pisici ale noastre sunt perfect sănătoase.

Sunt iubite şi preţuite de întreaga noastră familie, iar acest comportament a fost un incident izolat care nu se va mai repeta".

Abuzul asupra animalelor este un subiect luat în serios în Marea Britanie. Agresorii se confruntă acum cu pedepse mai aspre de închisoare, de până la 5 ani, conform unui nou proiect de lege adoptat de parlament anul trecut, scrie News.ro.​