​Bogdan Racoviţan, fundaşul central al echipei FC Botoşani, a semnat cu clubul Rakow Czestochowa. Contract jucătorului este valabil până la 30 iunie 2025, a anunţat, joi, gruparea poloneză.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt foarte bucuros să fiu aici. Îmi doresc să fac meciuri bune şi să ajut echipa să ajungă cât mai departe în acest sezon", a spus Bogdan Racoviţan, după semnarea contractului, potrivit site-ului oficial al clubului.

"Suntem încântaţi că acest transfer a fost finalizat cu succes, iar Bogdan este jucătorul lui Rakow. Sperăm că va întări competiţia în lot pe postul de fundaş central. Credem că Bogdan are potenţialul de a deveni unul dintre jucătorii de frunte în campionatul nostru pe acest post", a declarat directorul sportiv al polonezilor, Robert Graf.

Jucătorul născut la Dijon, în vârstă de 21 de ani, a început fotbalul la gruparea din oraşul francez, apoi a ajuns la FC Botoşani, la începutul anului trecut.

Pentru echipa din Moldova, Racoviţan a jucat în total 25 de meciuri şi a marcat un gol. În Liga I, el are 24 de jocuri (22 în acest sezon) şi un gol.

La echipa naţională under 21 a României, Racoviţan a strâns patru selecţii.

Rakow ocupă locul 3 în campionatul polonez, cu 25 de puncte după 19 etape şi după Lech Poznan, 41 de puncte, şi Pogon Szczecin, 37 de puncte.

La Rakow a fost transferat de curând şi Deian Sorescu de la Dinamo. Fostul dinamovist a debutat, joi, într-un amical jucat de noua lui echipă cu Zoria Lugansk din Ucraina (3-2), scrie News.ro.