Lionel Messi şi-a exprimat tristeţea, miercuri, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, după ce prietenul Sergio Aguero a fost obligat să-şi anunţe retragerea sportivă din cauza problemelor cardiace.

Messi si AgueroFoto: fifa.com

''Practic, o întreagă carieră împreună, Kun... Am trăit foarte multe momente frumoase împreună, altele mai puţin frumoase, dar toate ne-au făcut să fim uniţi, am devenit prieteni. Cu siguranţă vom trăi momente frumoase şi în afara terenului. Sunt şi eu afectat de faptul că trebuie să te retragi prematur, să renunţi la ceea ce-ţi plăcea cel mai mult.

Noi, toţi cei care te iubim, te susţinem şi vom fi mereu împreună. Acum începe o nouă etapă a vieţii tale şi sunt convins că o vei trăi tot cu zâmbetul pe buze (...) Toate cele bune în această nouă etapă! Te iubesc mult prietene, îmi va fi dor să fiu cu tine pe teren la echipa naţională a Argentinei'' - Lionel Messi.

Retragere din cauza problemelor cu inima

Sergio Kun Aguero, 33 de ani, a spus miercuri adio fotbalului profesionist, jucătorul celor de la Barcelona fiind obligat să facă acest pas din cauza problemelor medicale pe care le întâmpină. Cu lacrimi în ochi și vizibil emoționat, argentinianul a încheiat ultimul capitol din viața de sportiv.

Aguero s-a simțit rău în minutul 38 al partidei cu Alaves din Primera Division, duel disputat pe 30 octombrie 2021 și încheiat 1-1 pe Camp Nou.

Fotbalistul a fost transportat direct la un spital din Barcelona, iar diagnosticul primit de jucător a fost acela de aritmie cardiacă. Este vorba despre bătăi neregulate ale inimii.

Sud-americanul a mai trecut printr-un moment asemănător în urmă cu 12 ani, pe atunci când îmbrăca tricoul celor de la Atletico Madrid.

La sfatul medicilor, atacantul a fost nevoit să spună adio fotbalului profesionist.

Sergio Leonel Aguero del Castillo (pe numele complet) are 33 de ani și a jucat de-a lungul carierei la Independiente (2003-2006), Atletico Madrid (2006-2011), Manchester City (2011-2021) și Barcelona (2021).