Mircea Lucescu, antrenorul echipei Dinamo Kiev, s-a declarat mulțumit de prestația jucătorilor săi în penultimul meci al campioanei Ucrainei în actuala ediție a Ligii Campionilor, înfrângerea de acasă cu Bayern Munchen. Tehnicianul român a vorbit și despre elementul lipsă din jocul arătat de formația sa în grupele competiției.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

''Golurile au fost luate pe două greşeli foarte mari ale noastre, pentru că (un adversar) nu are voie să facă foarfecă în careu, dar jocul a fost echilibrat'', a spus Lucescu după meci, cu referire în primul rând la golul din foarfecă reuşit de polonezul Robert Lewandowski (14').

''Ca intensitate, ca presiune asupra adversarului, ca organizare de joc, am evoluat bine, mai ales în repriza a doua. Prima repriză am început-o cu teamă sau cu prea mult respect pentru echipa cu care jucam'', a declarat Lucescu.

''La pauză le-am spus jucătorilor mei să îşi imagineze că scorul este 0-0 şi să o ia de la capăt în repriza a doua. Le-am cerut să joace mai bine. Am jucat pentru mândria noastră şi am reuşit să lăsăm o impresie bună'', a mai spus tehnicianul român.

''În Champions League se joacă până la capăt, nu ne putem permite să cedăm. În toate meciurile astea am fost extrem de echilibraţi în joc şi egalii adversarilor noştri. Ne-a lipsit experienţa care face să profiţi de situaţiile pe care ţi le creezi şi să conservi un tip de joc'', a adăugat Lucescu.

Mircea Lucescu a evidenţiat faptul că Thomas Muller a tras de timp pe finalul meciului, lucru care spune multe despre forţa echipei ucrainene: ''Faptul că Muller a tras de timp pe final îmi spune multe. Echipa noastră creşte în meciurile cu adversari ca aceştia''.

Bayern a stabilit un nou record în Champions League, ajungând la 21 de meciuri fără înfrângere (17 victorii, 4 egaluri), doborând performanţa deţinută de Manchester United (16 partide). Ultima înfrângere suferită de Bayern în deplasare datează din septembrie 2017, 0-3 cu PSG.

Robert Lewandowski (14), cu un gol magnific din foarfecă, şi Kingsley Coman (42) au înscris pentru bavarezi, aceștia fiind prezenţi pe Stadionul Olimpic din Kiev fără mulţi jucători importanţi.

Echipa antrenată de Mircea Lucescu a marcat primul său gol în grupă, prin Denis Garmaş (70). Dinamo a avut şi două bare în acest meci, una pe repriză, dar a doua, venită în minutul 90+2 (Ţîgankov), putea aduce un punct campioanei Ucrainei.

Dinamo, care va încheia pe ultimul loc grupa, va juca ultimul meci la Lisabona, cu Benfica, conform Agerpres.

Citește și: