Barcelona nu a reușit să treacă de Benfica (0-0), marți, în penultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, astfel că este obligată să câștige ultimul meci contra lui Bayern Munchen (chiar pe Allianz Arena) pentru a fi sigură de calificare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deși a avut ocazii bune, inclusiv o bară prin Demir, Barcelona a reușit doar un egal alb pe Camp Nou contra portughezilor de la Banfica.

În celălalt meci al grupei, Bayern s-a impus cu 2-1 în fața echipei lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev.

Xavi s-a declarat mulțumit de sacrificiul jucătorilor, fiind optimist în privința meciului contra lui Bayern din ultima etapă.

"Nu pot fi mulţumit de rezultat, dar sunt mulţumit de sacrificiu, de atitudinea jucătorilor. Dar era un joc care trebuia câştigat. Nu ne-a lipsit decât un singur gol.

Este insuficient, ne-am dorit cele trei puncte, am vrut să obţinem calificarea (n.r. - în optimile de finală) în această seară... Păcat, totul a fost perfect, atitudinea jucătorilor, atmosfera de pe stadion, totul a fost perfect, dar nu a mers aşa cum ne-am dorit.

Sunt optimist pentru că simt că am fi meritat să câştigăm. Văd lucruri care sunt foarte bune, pozitive. Am senzaţia că putem învinge pe oricine. Suntem Barca. E doar o chestiune de realism.

Acum, mai avem două săptămâni, suntem pe drumul cel bun. Vom merge la Munchen cu personalitatea noastră. Rămânem stăpâni ai destinului nostru, acesta este lucrul cel mai important", a declarat Xavi, potrivit News.ro.

Bayern conduce Grupa E și este deja calificată (15 puncte), în timp ce Barca este pe doi (7 puncte), Benfica pe trei (5 puncte), iar Dinamo Kiev ocupă ultima poziție (1 punct) și nu mai are nicio șansă de calificare.

Barcelona este astfel obligată să câștige pe Allianz Arena dacă Benfica se impune acasă contra campioanei Ucrainei.