Bărbatul care l-a lovit cu sticla cu apă în cap pe fotbalistul Dimitri Payet la meciul Olympique Lyon – Olympique Marseille, joc oprit definitiv după acest incident, și-a aflat marți pedeapsa.

Dimitri PayetFoto: JEAN CATUFFE / AFP / Profimedia

Acesta a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare şi a primit şi interdicţia de a intra pe stadionul lyonezilor timp de cinci ani. În urma acestei decizii, bărbatul va trebui să se prezinte la comisariatul de poliţie în zilele în care Olympique Lyon are meci, transmite News.ro.

Partida Olympique Lyon – Olympique Marseille, din Ligue 1, a fost suspendată, duminică seară, după ce mijlocaşul Dimitri Payet de la oaspeţi a fost lovit în cap cu o sticlă plină cu apă aruncată din tribună. Incidentul a avut loc în minutul 5, când Payet se pregătea să execute un corner.

După incidentele care au dus la suspendarea meciului au fost reţinute patru persoane. Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost reţinut la cinci minute după incident, pe baza imaginilor camerelor de supraveghere. Celelalte trei persoane reţinute au 17 şi 18 ani şi au intrat în atenţia poliţiei pentru aprinderea de fumigene şi aruncarea unor obiecte pe teren.

Meciul de duminică este al doilea întrerupt definitiv în Ligue 1 în acest sezon şi tot al doilea în care sunt implicaţi Olympique Marseille şi Dimitri Payet.

La 22 august, partida de la Nisa, disputată pe Stadionul Allianz Riviera, între echipa locală şi Olympique Marseille a fost întreruptă în minutul 76, când gazdele conduceau cu 1-0, pentru că fanii echipei gazdă au invadat suprafaţa de joc, după ce Dimitri Payet de la Olympique Marseille a retrimis în tribune o sticlă de apă aruncată pe teren.

Situaţia s-a inflamat când ultraşii din Nisa au invadat terenul şi au început lupte între suporteri, oficiali şi jucători ai ambelor echipe. În cele din urmă, jucătorii au părăsit terenul de joc şi au intrat la cabine.

Trei jucători ai lui OM, Luan Peres, Matteo Guendouzi şi Dimitri Payet, au fost răniţi în incidente, în timp ce conducerea lui Nice a susţinut, conform RMC, că jucătorii Jean-Claire Todibo şi Justin Kluivert au fost agresaţi fizic de personalul de securitate al echipei din Marsilia, în timpul luptelor de pe teren.