​Derbiul dintre Lyon și Olympique Marseille, contând pentru etapa a XIV din Ligue 1, a fost suspendat după ce Dimitri Payet (jucător al oaspeților) a fost lovit în cap cu o sticlă plină cu apă în momentul în care încerca să execute un corner.

Dimitri PayetFoto: JEAN CATUFFE / AFP / Profimedia

Incidentul care a dus la suspendare a avut loc în minutul 5, când Payet se pregătea să execute un corner.

După puţin mai mult de o oră, s-a anunţat la staţia de amplificare a stadionului că jocul se va relua. Aproximativ jumătate de oră mai târziu, crainicul a anunţat că jocul nu se mai reia.

Payet a rămas la pământ mai multe minute, înconjurat de jucătorii celor două echipe. Fotbaliştii au plecat la vestiare şi s-a constituit o “celulă de criză” pentru a se lua o decizie.

După mai mult de o oră, crainicul stadionului a făcut următorul anunţ: “Incidentul este un act izolat şi drept urmare meciul se va relua! La cel mai mic incident, meciul va fi oprit definitiv”.

După anunţul cu privire la reluarea jocului, Liga franceză a postat un comunicat prin care a condamnat “ferm agresiunea” care l-a vizat pe Payet şi regretă decizia prefectului de reluare a partidei.

“Aceste grave incidente repetate distrug imaginea campionatului în Franţa şi în afara Franţei”, a precizat LFP, adăugând că luni Comisia de Disciplină se va reuni pentru a discuta acest caz.

Prefectul regiunii Auvergne-Rhone-Alpes a reacţionat, precizând în social media că nu îi aparţine decizia de reluare a jocului. “Aceasta îi aparţine doar arbitrului”.

Jucătorii gazdelor au revenit pe teren şi au început încălzirea, însă oaspeţii au refuzat să revină, transmite News.ro.

Au mai trecut câteva minute şi în cele din urmă crainicul a anunţat că jocul nu se mai reia: “Contrar primei intervenţii, Liga a decis ca meciul să nu se reia. Suporterii sunt invitaţi să părăsească stadionul în calm”.

Potrivit L’Equipe, persoana care a aruncat sticla a fost identificată şi reţinută.