Proaspăt instalat pe banca catalană, Xavi așteaptă primirea primelor întăriri. Barcelona și Manchester City ar fi interesate de un schimb spectaculos de jucători în săptămânile ce urmează.

FC BarcelonaFoto: fcbarcelona.com

Barca nu a mai câștigat de cinci etape în LaLiga, ajungând până pe locul nouă după 12 etape disputate.

Echipa din Catalonia nu a reușit sezonul acesta să câștige niciun meci disputat în deplasare. Barca a izbutit trei egaluri și a pierdut două dintre meciurile jucate departe de Camp Nou, dar are parte de un nou început după instalarea de luni a lui Xavi pe banca blaugrana.

Barcelona și Manchester City sunt interesate de un schimb de jucători ce pare a fi benefic de ambele părți. City l-ar ceda pe Raheem Sterling pentru a-l primi pe Frenkie De Jong și 20 de milioane de euro, potrivit El Nacional.

Deși amândoi jucătorii sunt cotați la 90 de milioane de euro de Transfermarkt, City îl evaluează pe De Jong la doar 50 de milioane de euro, iar pe Sterling la 70 de milioane de euro.

Mutarea ar putea fi pe placul lui Sterling, având în vedere că nu a reușit să se impună în actuala stagiune și poate rata convocarea pentru Mondialul din Qatar 2022. De cealaltă parte, Frenkie De Jong nu a avut impactul scontat de la transferul la Barcelona.

Schimbul s-ar putea realiza în următoarele săptămâni, mai ales dacă Xavi nu va fi mulțumit de prestațiile de la Barcelona ale olandezului.