Volodymyr Sharan, fostul antrenor al echipei Oleksandrya din campionatul ucrainean, i-a atacat pe Mircea Lucescu și Roberto De Zerbi, tehnicienii lui Dinamo Kiev, respectiv Șahtior Donețk, susținând că sunt tratați cu o altă unitate de măsură decât conaționalii lui.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

În vârstă de 50 de ani, Sharan a antrenat în mai multe mandate echipa Oleksandria, din 2010 până în 2011 şi din 2013 până în 2021, conform News.ro.

  • "Aş dori să atrag atenţia asupra modului în care noi, antrenorii ucraineni, suntem asupriţi în procesul de arbitraj. Eu, precum colegii mei Yuriy Maksymov (n.r. antrenorul lui Vorksla Poltava) şi Ruslan Kostyshyn (n.r. tehnician la Kolos), sunt un om care dă frâu liber emoţiilor, la fel ca specialiştii străini care lucrează în fotbalul nostru.
  • Din anumite motive, arbitrii ne arată imediat cartonaşul galben sau roşu pentru orice încălcare, fie că am spus ceva greşit, fie că am ieşit din suprafaţa tehnică. Ei pur şi simplu aleargă pe terenul de fotbal, de parcă nu este un meci sub egida Liigii Profesioniste Ucrainene, ci un meci de campionat regional, în vreun sat.
  • Mircea Lucescu s-a dus la centrul terenului într-un meci în care Dinamo a jucat cu Kolos, scor 2-2. Iar în meciul de ieri, de la Poltava, după ce s-a marcat un gol, antrenorul Şahtiorului, Roberto De Zerbi, a alergat pe terenul de fotbal douăzeci de metri. Înţeleg, sunt emoţii.
  • Dar noi, antrenorii ucraineni, alergăm pe margine în timpul jocului şi nu ne permitem să depăşim suprafaţa tehnică în acest fel. Acest lucru nu pare să se aplice străinilor. Ei fug pe teren, dar nu sunt reproşuri la adresa lor, nici din partea celui de-al patrulea oficial, nici din partea centralului. De ce? Aceasta este singura întrebare pe care mi-am pus-o după meciul de ieri, dintre Vorskla şi Şahtior. Este neplăcut să te uiţi la el. Există duble standarde.
  • Da, înţeleg că Lucescu este un antrenor recunoscut în Europa, dar asta nu înseamnă că în meciul amintit cu Kolos trebuie să mergi la mijlocul terenului şi să-i spui arbitrului tot ce crezi. Dacă un antrenor ucrainean ar fi făcut-o, nu există nicio îndoială că s-ar fi arătat imediat un cartonaş roşu.
  • Şi acum nu mai vorbesc despre mine, care a avut deja trei eliminări, şi nici despre Maksymov şi Kostyshyn, care au de asemenea destule, ci despre orice specialist intern. De aceea, spuneţi-mi, judecătorii nu dău dovadă de aceleaşi principii în cazul tuturor, fără excepţie?
  • Suntem o naţiune ucraineană care luptă pentru ucraineni şi se străduieşte ca totul să fie bine în ţara noastră şi ca noi să fim în Uniunea Europeană. Şi se dovedeşte a fi o prostie. Mii de suporteri urmăresc meciuri de fotbal cu episoade precum cel de la Poltava şi nu înţeleg ce se întâmplă. Acest lucru este ieşit din comun", a declarat Sharan, pentru ua-football.com.

În campionatul ucrainean, Mircea Lucescu și Dinamo Kiev se află pe primul loc (32 de puncte), în timp ce Șahtior este pe a doua treaptă a podiumului (29 de puncte).