Barcelona a ajuns duminică la patru El Clasico consecutive pierdute în fața marii rivale Real Madrid. Conducerea catalanilor l-a reconfirmat pe antrenorul olandez, dar următoarele jocuri sunt decisive în păstrarea postului de tehnician al trupei blaugrana.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deși a fost învinsă, performanța Barcei nu a fost considerată una slabă. Următoarele trei meciuri (vs Vallecano, Alaves și Dinamo Kiev) sunt decisive pentru postul lui Koeman, potrivit Marca.com.

Board-ul director al Barcelonei și-a dat votul de încredere pentru continuarea cu Ronald Koeman pe bancă, dar nu va mai accepta rezultate slabe și în următoarea serie de trei meciuri.

Sub conducerea olandezului, Barca nu a reușit să câștige meciurile cu granzi precum Bayern Munchen, Atletico Madrid, Real Madrid sau Paris Saint-Germain.

În 10 meciuri împotriva cluburilor de elită, Barca a câștigat doar împotriva lui Juventus, scor 2-0, într-un meci din sezonul trecut. Catalanii au mai reușit și egaluri cu Atletico Madrid și PSG, tot stagiunea precedentă.

Sevilla este singurul club considerat de elită contra căruia Barca a reușit mai multe victorii sezonul trecut, atât în LaLiga, cât și în Cupa Regelui.

Cât despre El Clasico, Barcelona a cedat contra Realului chiar pe Camp Nou (2-1), iar fanii catalani și-au cam pierdut răbdarea în ceea ce-l privește pe Ronald Koeman.

Tehnicianul a avut parte de o întâlnire ostilă cu fanii la finalul El Clasico, olandezul reușind cu dificultate să scape de furia suporterilor nemulțumiți.

Pe teren, David Alaba ('32) și Lucas Vasquez ('90+3) au adus victoria madrilenilor pe Camp Nou. Barca a marcat prin Kun Aguero ('90+7).