Deşi a primit o condamnare la închisoare din partea unei instanţe spaniole, Lucas Hernandez se va afla în lotul echipei Bayern Munchen pentru următoarele partide, scrie DPA.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Lucas este la fel ca întotdeauna. S-a antrenat bine şi dacă este sănătos face parte din planurile mele pentru următoarele două jocuri'', a declarat Julian Nagelsmann, antrenorul bavarezilor.

Astfel, Hernandez va juca pentru Bayern Munchen, duminică, în meciul din Bundesliga, contra celor de la Bayer Leverkusen, şi trei zile mai târziu, contra lui Benfica Lisabona, în Liga Campionilor, informează Agerpres.

Un tribunal din Madrid l-a condamnat pe Lucas Hernandez, fundaşul lui Bayern Munchen şi al naţionalei Franţei, la şase luni de închisoare pentru nerespectarea unui ordin de restricţie emis în anul 2017 după un conflict violent al fotbalistului cu prietena sa.

Conform unui document al instanţei publicat miercuri, lui Hernandez (25 de ani) i s-a respins apelul, de către o instanţă penală din capitala Spaniei, formulat după ce a primit alte două condamnări în aceeaşi speţă în condiţiile în care a încălcat ordinul iniţial.

Hernandez a primit citaţia de a se prezenta în faţa instanţei pe 19 octombrie, după care va avea zece zile pentru a se prezenta voluntar la închisoare. Fotbalistul a atacat cu apel şi această ultimă decizie.

Lucas Hernandez, condamnat în 2017 pentru violență domestică

În februarie 2017, Lucas Hernandez, pe atunci la Atletico Madrid, şi fosta sa prietenă, judecaţi pentru o altercaţie nocturnă, au fost condamnaţi la câte 31 de zile de muncă în folosul comunităţii şi la interdicţia de a se apropia la mai puţin de 500 de metri unul de celălalt timp de şase luni. Ulterior, fotbalistul a încălcat acest ordin alegându-se cu noi plângeri penale.

Fundaşul care avea la acea vreme 21 de ani şi fosta sa prietenă spaniolă, au fost condamnaţi la aceeaşi pedeapsă de un tribunal din Madrid pentru "violenţe domestice", după o altercaţie care a avut loc pe 3 februarie, când s-au lovit şi zgâriat.

Potrivit documentului analizat de instanţă la acel moment, tânăra l-a aşteptat furioasă pe Lucas Hernandez în faţa casei lor, după ce mai avuseseră o dispută. Când Lucas Hernandez a sosit, Amelia, al cărei nume de familie nu a fost dezvăluit, a urcat în maşina în care se afla fotbalistul, pe care l-a lovit şi l-a zgâriat cu unghiile, după care a zgâriat vehiculul cu o cheie.

Lucas Hernandez a coborât din maşină şi a lovit-o pe tânără "în coaste, în spate, în maxilar şi în zona buzelor", a indicat actul respectiv.

Medicii legişti au constatat zgârieturi pe corpul fotbalistului şi hematoame şi contuzii pe cel al tinerei.

Tânăra a fost de asemenea condamnată să plătească pentru repararea maşinii deteriorate.

Campioana en-titre, Bayern Munchen, lider în prezent în Bundesliga după 7 etape, va disputa în deplasare, duminică, partida cu Bayer Leverkusen, ocupanta locului secund în clasament. Ambele formaţii au câte 16 puncte.