Thibaut Courtois s-a arătat nemulțumit de calendarul aglomerat impus jucătorilor de către FIFA și UEFA, mai ales după disputarea meciului Italia - Belgia, finala mică a Ligii Naţiunilor, meci practic fără miză pentru cele două formații.

Thibaut CourtoisFoto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / Profimedia

"Ei nu se gândesc la jucători, ei se gândesc doar la buzunarele lor... Nu a fost un meci decât pentru bani, să fim sinceri. Noi am jucat acest meci, întrucât pentru UEFA înseamnă bani în plus", a declarat Courtois într-un interviu acordat Sky Sports, citat de Agerpres, după finala mică a Ligii Naţiunilor, pierdută de Belgia în faţa Italiei (1-2), duminică, la Torino.

"Pentru noi a fost un meci bun, pentru că am jucat cu Italia. Dar uitaţi-vă la toate schimbările pe care cele două echipe le-au efectuat pentru acest meci. Dacă Belgia sau Italia erau în finală, nu ar fi existat atâtea schimbări. Acest lucru demonstrează că noi jucăm mult prea multe meciuri. Anul viitor, avem o Cupă Mondială în noiembrie şi va trebui să jucăm din nou până la finele lunii iunie. Probabil ne vom accidenta! Nimănui nu-i pasă de jucători", a adăugat internaţionalul belgian.

Selecţionata Italiei a învins formaţia Belgiei cu scorul de 2-1, duminică, la Torino, în finala mică a Ligii Naţiunilor la fotbal. În urma acestui succes, trupa lui Roberto Mancini a încheiat competiția pe locul al treilea.

În semifinale, ambele echipe au pierdut la limită, Italia fiind întrecută de Spania (1-2), iar Belgia de Franța (2-3).

Selecţionata Franței a câştigat a doua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal, după ce a învins echipa Spaniei cu scorul de 2-1, duminică seara, în finala jucată pe Stadionul Giuseppe Meazza (San Siro) din Milano.