Lionel Messi a cucerit Copa America alături de naționala Argentinei, dar nu se consideră favorit la câştigarea trofeului Balonul de Aur în acest an, după cum a dezvăluit într-un interviu acordat revistei France Football.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu, nu mă consider favorit şi nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre asta înaintea rezultatului final. Dacă se va întâmpla, ar fi formidabil, grandios să câştig încă o dată", a spus Messi, care a cucerit de şase ori în cariera sa prestigiosul trofeu atribuit de publicaţia din Hexagon celui mai bun fotbalist al plantei.

"Evident, în echipa mea există cel puţin doi jucători pentru care aş vota cu siguranţă: Ney (Neymar) şi Kylian (Mbappe). Iar apoi (Robert) Lewandowski, care a avut un an grozav. Mai este, de asemenea, (Karim) Benzema, care a fost excelent", a subliniat argentinianul.

În cadrul acestui interviu, Messi şi-a exprimat din nou "durerea" provocată de despărţirea de FC Barcelona, după 18 ani petrecuţi în Catalonia, dar şi entuziasmul generat de începerea unui nou proiect alături de PSG, club căruia s-a decis să i se alăture foarte repede.

"Am primit şi alte propuneri, însă am fost sedus de acest proiect, de ambiţiile clubului, de jucătorii de care dispune, de grup... Toate aceste elemente au facilitat lucrurile pentru găsirea rapidă a unui acord", a precizat jucătorul sud-american, citat de Agerpres.

Messi a mărturisit, totodată, că nu i-a dat sfaturi lui Mbappe, care a fost foarte aproape să semneze cu Real Madrid în această vară, dar a dezvăluit că francezul "vorbeşte perfect spaniola".

"Sincer, eu tocmai sosisem la PSG şi nu îl cunoşteam suficient de bine la momentul respectiv, pentru a-i da sfaturi. Ca toţi ceilalţi, am aşteptat să văd ce se întâmplă. Dar până la urmă a rămas, iar pentru mine este o mare bucurie. Este încă un element în favoarea noastră pentru a ne atinge obiectivele", a spus argentinianul, care a adăugat: "Cu un jucător ca el este uşor să te înţelegi, vorbeşte perfect spaniola, aşa că discutăm foarte mult şi în afara terenului".

France Football a anunţat, vineri, cei 30 de jucători nominalizaţi la trofeul Balonul de Aur. Pe listă figurează, între altii, Lionel Messi (câștigătorul din 2019), Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Robert Lewandowski, Neymar, Kylian Mbappe și N'Golo Kante, dar și Jorginho (câștigător Euro 2020 și Champions League 2021).

De știut:

  • Ceremonia de decernare a Balonului de Aur 2021 este programată luni, 29 noiembrie, la Théâtre du Chatelet (Paris), anunță L'Equipe.

  • Anul trecut, trofeul nu a fost decernat din cauza pandemiei de coronavirus care a dat peste cap întregul sezon competițional. În 2019, trofeul a fost câștigat pentru a șasea oară de Lionel Messi.