Cinci suporteri au fost reţinuţi joi seara, după incidentele care au avut loc la meciul de fotbal dintre echipele Olympique Marseille şi Galatasaray Istanbul, scor 0-0, disputat joi seara în Grupa E din Europa League, fiind acuzaţi de deţinere şi uz de dispozitive pirotehnice, a anunţat poliţia franceză, citată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trei dintre suporterii reţinuţi sunt turci, iar ceilalţi doi francezi, potrivit aceleiaşi surse. Trei poliţişti au fost răniţi în cursul incidentelor de pe Stade Velodrome.

Meciul a fost întrerupt cu puţin timp înainte de finalul primei reprize, după ce s-au aruncat cu petarde şi fumigene din sectorul de tribună în care se aflau fanii echipei turce, scrie Agerpres.

O fumigenă a lovit un agent de securitate pe gazon, în tîmp ce alta a ajuns în peluza nordică a arenei, în care se aflau mai multe grupuri de fani ai formaţiei gazdă.

Mai multe petarde au explodat apoi şi au urmat câteva provocări între fanii turci şi cei francezi. Meciul a fost întrerupt timp de opt minute, iar fotbalişti au rămas pe teren, jocul fiind reluat ulterior, după ce situaţia s-a calmat.

A doua repriză s-a desfăşurat fără incidente, iar la final suporterii lui Galatasaray au fost rugaţi să rămână în tribune. Noi provocări au avut loc ulterior între aceştia şi suporterii lui OM din peluza nordică.

Fanii lui Galatasaray nu avut voie să călătorească de la Istanbul în Franţa, însă clubul turc are numeroşi suporteri în toată Europa.

Alexandru Cicăldău a fost integralist la Galatasaray în meciul de pe Stade Velodrome, în timp ce Olimpiu Moruţan a fost înlocuit în minutul 72.