Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, a dezvăluit joi suma totală cerută de creditorii înscriși la masa credală.

Dinamo Bucuresti, siglaFoto: fcdinamo.ro

„Pot spune care sunt sumele cerute, nu neapărat că au legătura cu realitatea. E vorba de 8.000.080 de euro. Din aceste sume vom respinge. Noi vom analiza aceste declarații de creanță și vom spune care este părerea noastră. Deja, la prima vedere, sumele sunt mult mai mici”, a declarat Zăvăleanu la Radio Dinamo.

Zăvăleanu a vorbit și despre planul de reorganizare al clubului: Nu există o dată limitată legal vorbind. Planul de reorganizare trebuie depus în maximum 30 de zile de când avem tabelul definitiv la creditori.

Noi astăzi suntem la momentul în care am întocmit tabelul creditorilor. Nu pot spune care va fi numărul contestațiilor la acest tabel. În funcție de aceste contestații vom avea o primă variantă a tabelului, apoi poate fi atacat și cu apel. Lucrurile se pot întinde între 3 luni și un an.

Doamne ferește să vorbească despre un an, pentru că noi trebuie să avem gata planul de reorganizare cel târziu până în luna martie, pentru a putea lua licența pentru sezonul viitor”.

Administratorul judiciar al clubului a afirmat că Dinamo este un ”brand interesant” și că nu trebuie așteptat până la ieșirea din insolvență pentru a căuta potențiali investitori. Zăvăleanu susține că formația din Ștefan cel Mare este deja în discuții cu patru potențiali investitori.

Dinamo 1948 SA a depus pe 25 iunie cerere pentru deschiderea procedurii de insolvenţă la Tribunalul Municipiului Bucureşti. Clubul a acumulat din nou datorii şi poate încerca din nou să scape de o parte din ele intrând în insolvenţă, deoarece au trecut cinci ani de când a făcut o acţiune similară. Un club în insolvenţă nu poate juca în cupele europene.

La începutul lunii iulie, Iuliu Mureșan acceptat să vină ca director executiv la Dinamo. Echipa din Ștefan cel Mare ocupă poziția a 11-a în clasament, cu șase puncte acumulate după tot atâtea etape.