​Dinamo 1948 SA a depus vineri cerere pentru deschiderea procedurii de insolvenţă la Tribunalul Municipiului Bucureşti. Clubul a acumulat din nou datorii şi poate încerca din nou să scape de o parte din ele intrând în insolvenţă, deoarece au trecut cinci ani de când a făcut o acţiune similară. Un club în insolvenţă nu poate juca în cupele europene.

Dinamo Bucuresti, siglaFoto: fcdinamo.ro

Cererea are termen de soluţionare rapid, luni 28 iunie, în următoarea zi lucrătoare, deşi de regulă termenele sunt la 10 zile. A fost depusă la Secţia Civilă a TMB, în materia Falimentului, cu obiect “cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014”, care stabileşte condiţiile de deschidere a procedurii de insolvenţă, la cererea debitorului, relatează Profit.ro

Legea prevede că cererea debitorului se va judeca de urgenţă, în termen de 10 zile, în camera de consiliu, fără citarea părţilor. Prin excepţie de la prevederile art. 200 din Codul de procedură civilă, judecătorul-sindic va stabili termenul de judecată în camera de consiliu, în termen de 10 zile de la depunere, chiar dacă cererea nu îndeplineşte toate cerinţele legale şi nu sunt depuse toate documentele.

După depunerea cererii de deschidere a procedurii, în cazuri urgente, care ar pune în pericol activele debitorului, judecătorul-sindic poate dispune de urgenţă, în camera de consiliu şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a oricăror proceduri de executare silită a bunurilor debitorului până la pronunţarea hotărârii cu privire la respectiva cerere.

Dinamo a acumulat din nou datorii de 29,7 milioane de lei la finele anului trecut, echivalând circa 6 milioane de euro. A avut venituri de 16,3 milioane de lei şi cheltuieli de peste 21 milioane de lei. În datoriile clubului au intrat şi sume către jucători care au câştigat litigii cu Dinamo, informează News.ro.