O eră importantă din istoria Barcelonei s-a sfârșit joi: gruparea catalană a anunţat că argentinianul Lionel Messi nu își va prelungi contractul.

Lionel Messi se va desparti de FC BarcelonaFoto: captura sport.es

"Deşi FC Barcelona şi Lionel Messi au ajuns la un acord şi la intenţia clară ca ambele părţi să semneze astăzi un nou contract, acest lucru nu se poate întâmpla, din cauza unor obstacole financiare şi structurale (regulamentele Ligii Spaniole).

Drept urmare, Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părţi regretă profund că dorinţele jucătorului şi clubului nu vor fi îndeplinite până la urmă.

FC Barcelona îşi exprimă din toată inima recunoştinţa faţă de jucător pentru contribuţia sa la creşterea clubului şi îi urează toate cele bune în viitor în plan personal şi profesional", este anunţul catalanilor.

Lionel Messi (34 ani), sextuplu câştigător al Balonului de Aur, a evoluat întreaga sa carieră la FC Barcelona, care l-a recrutat în 2001, când avea doar 13 ani.

El şi-a făcut debutul oficial în prima echipă a catalanilor în 2004, iar de atunci a disputat 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile, câştigând alături de Barca zece titluri în La Liga şi patru Ligi ale Campionilor, printre alte trofee.

În vara trecută, fotbalistul argentinian a cerut rezilierea contractului său cu Barcelona, din cauza lipsei de rezultate din ultimii ani şi a dezacordurilor cu fosta conducere a clubului, dar în final a acceptat să-şi respecte angajamentul.

La momentul respectiv, presa sportivă internaţională anunţa că Messi urma să semneze cu echipa engleză Manchester City pregătită de Pep Guardiola, fostul antrenor al Barcelonei, cu care argentinianul are o relaţie foarte bună.

În această vară, Messi a cucerit primul său trofeu cu selecţionata Argentinei, care a învins Brazilia în finala turneului Copa America 2021.

Clubul de fotbal FC Barcelona spera să anunţe în cursul zilei de joi semnarea noului contract cu starul argentinian, după ce urmau să fie puse la punct şi ultimele detalii, scria miercuri presa catalană.

Potrivit ziarului El Mundo Deportivo, preşedintele grupării de pe Camp Nou, Joan Laporta, dorea să anunţe în mod oficial parafarea noului acord cu Messi înaintea Trofeului Gamper, tradiţionala partidă de prezentare a lotului pe care Barca o dispută pe teren propriu în fiecare vară, înaintea startului noului sezon. În acest an, invitata catalanilor este formaţia italiană Juventus Torino, la care evoluează Cristiano Ronaldo, fostul atacant al rivalei Real Madrid, meciul fiind programat duminică.

Ziarul Sport din Barcelona scria la rândul său că acordul încheiat de Liga spaniolă cu fondul CVC, care prevede o investiţie de 2,7 miliarde de euro, sumă din are 90% va merge către cluburi, contribuie la accelerarea oficializării noului acord dintre Messi şi clubul catalan, care se confruntă în prezent cu probleme financiare.

Lionel Messi şi-a încheiat pe 30 iunie vechiul contract cu Barcelona, semnat pe 25 noiembrie 2017, cu o clauză de reziliere de 700 milioane euro, informează Agerpres.