Drumul către play-off-ul din Champions League trece pentru CFR Cluj prin "stația" Young Boys, campioana României duelându-se cu gruparea elvețiană în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Centralul partidei din Gruia va fi Danny Makkelie (Olanda), cel care a dat Angliei un penalty controversat în semifinala de la Euro 2020 contra Danemarcei.

Marius SumudicaFoto: Seskimphoto / Seskimphoto / Profimedia

De știut:

  • Meciul de la Cluj va începe la ora 21:00 și va fi LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 1 și PrimaTV.
  • Returul din Elveția va avea loc în data de 10 august.
  • Meciurile din play-off-ul Champions League se vor disputa pe 17/18 august, respectiv 24/25 august (returul).
  • Cele două formații s-au întâlnit și în ultima ediție a cupelor europene, în grupa de Europa League. A fost 1-1 la Cluj și 2-1 pentru Young Boys în Elveția.
  • Meciul retur din Elveția a fost unul pe care CFR nu vrea să și-l mai aducă aminte. Campioana României a condus cu 1-0 până în prelungiri (rezultat la care se califica în 16-imile competiției), dar a încasat inexplicabil două goluri și a pierdut calificarea.

Echipe probabile:

CFR: Arlauskis - Susic, Graovac, Cestor, Camora - J. Rodriguez, Sigurjonsson - Costache, Deac, Păun - Alibec. Antrenor: Marius Șumudică

Young Boys: Faivre - Hefti, Lauper, Zesiger, Lefort - Ngamaleu, C. Martins, Aebischer, Spielmann - Siebatcheu, Mambimbi. Antrenor: David Wagner

Arbitru: Danny Makkelie (Olanda).

Centralul partidei din Gruia este Danny Makkelie, cel care a rămas în mintea iubitorilor de fotbal după o decizie controversată. A dictat penalty pentru Anglia în semifinala de la Euro 2020 contra Danemarcei. Decizia sa a stârnit multe controverse la acel moment.

Ce spune Marius Șumudică

"Meci extraordinar greu cu Young Boys, va trebui să fim atenți. Mă uitam și acum, au făcut 0-0 cu Grasshoppers. Au avut 30 și ceva de ocazii de a marca, cu 9 șuturi pe spațiul porții.

Au o forță teribilă, întâlnim o forță din toate punctele de vedere și va trebui să fim perfecți dacă ne dorim să avem șanse. Acolo jucăm și pe sintetic, care dă viteză jocului, iar ei au jucători de viteză. Va trebui să pregătim această dublă bine" - Marius Șumudică, antrenor CFR Cluj.

Motivul pentru care Alexandru Chipciu a fost dat afară de Marius Șumudică de la CFR Cluj