Marius Șumudică taie în carne vie: antrenorul echipei CFR Cluj l-a exclus pe Alexandru Chipciu din lotul campioanei României, după ce mijlocașul a avut o reacție violentă la antrenamente.

Alexandru ChipciuFoto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

În timpul unui joc de antrenament 4 vs 2, Chipciu a fost lovit cu mingea în față de Otto Hindrich și a avut un conflict cu tânărul portar, potrivit LookSport. Șumudică a afirmat că Alex Chipciu, unul dintre jucătorii de bază ai echipei, nu și-a cerut scuze și a decis să renunțe la serviciile acestuia.

Chipciu nu este primul jucător dat afară de Șumudică: la începutul lunii iulie, atacantul venezuelean Mario Rondona comentat în fața antrenorului în timpul antrenamentelor și acesta l-a exclus din lot.

Marius Șumudică, după ce l-a exclus pe Alexandru Chipciu​ din lotul CFR-ului

  • "Eu nu generez conflicte cu jucătorii, sunt un tip foarte maleabil şi niciodată n-am distrus cariera niciunui jucător, lăsându-l pe drumuri. Chipciu s-a manifestat de aşa natură încât să fie eliminat, a trebuit să-l elimin din grup.

  • Nu pot să accept... OK, mai există insulte între jucători, dar nu pot să accept o luptă fizică între jucători. Pentru un jucător n-o să stric niciodată atmosfera din grup. Am luat o decizie atunci, l-am scos de la antrenament... de fapt, el părăsise antrenamentul, n-am văzut în viaţa mea ca un jucător să-şi dea jos maioul şi să plece de pe teren, fiind nervos.

  • L-am întrebat ce s-a întâmplat, a zis că e foarte nervos şi nu poate continua antrenamentul. Din momentul ăla, având în vedere că în două zile jucăm un meci extrem de important, pentru mine a fost următorul pas să anunţ conducerea clubului să fie scos de pe lista UEFA şi să nu mai continue în acest grup. Nu am nevoie de astfel de jucători, el şi-a ales singur drumul.

  • Nu stau să fac un caz Chipciu acum, este un jucător valoros, care a jucat de când am venit, a marcat un gol care ne-a calificat (n.r. cu Borac Banja Luka). Nu cred că trebuia să aibă atitudinea asta. Nici măcar până în momentul de faţă... mă aşteptam la nişte scuze, dacă ar fi vrut să facă un pas de reconciliere. De fapt, trebuia să-şi ceară scuze faţă de grup... dar nu le-am primit.

  • Am considerat că drumurile noastre se despart. Din momentul de faţă, Chipciu nu mai face parte din lotul CFR-ului şi nu mă mai întrebaţi despre el, asta e decizia strict a antrenorului Şumudică" - Marius Şumudică, în cadrul unei conferinţe de presă.

Decizia lui Șumudică vine cu doar o zi înaintea uneia dintre cele mai importante partide ale sezonului: CFR Cluj se va duela marți, de la ora 21:00, cu Young Boys Berna, în prima manșă a turului al treilea preliminar al Champions League.

Dacă vor trece de campioana Elveției, clujenii se vor duela cu învingătoarea dublei dintre Ferencvaros și Slavia Praga pentru calificarea în grupele celei mai importante competiții europene.

Dacă va fi eliminată de Young Boys Berna, CFR se va confrunta în play-off-ul Europa League cu învingătoarea din duelul Steaua Roşie Belgrad vs Sheriff Tiraspol.