Coreea de Sud i-a administrat României o înfrângere severă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, asiaticii câștigând cu 4-0 un meci contând pentru turneul de fotbal din cadrul JO 2020. La finalul duelului, Mirel Rădoi a oferit unele explicații pentru ceea ce s-a întâmplat duminică pe teren.

Mirel RadoiFoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Mirel Rădoi: "Am suferit o lecţie de fotbal"

  • "Cele două greşeli personale, cartonaşul roşu, în primul rând şi, după aceea, autogolul au contat enorm în acest meci. Ne-a fost predată o lecţie de fotbal, o lecţie de mentalitate. Până la urmă am jucat două meciuri pentru o finală, al treilea, aşa că nu avem altceva de făcut decât să mergem şi să câştigăm ultima partidă.
  • Sunt foarte multe echipe care au câştigat prima partidă din grupă şi după nu s-au calificat mai departe. Sper să nu fie rândul nostru, sper să fie încă o reuşită a naţionalei României, important este că am ajuns...
  • Indiferent ce se întâmpla în seara asta, tot meciul cu Noua Zeelandă putea să fie decisiv. Din punctul ăsta de vedere, am vrut o finală, o avem. Va trebuie să schimbăm câteva lucruri din mers cred că cea mai importantă problemă este cea din punct de vedere fizic, să recuperăm jucătorii cât mai repede.
  • Din punct de vedere psihologic îi vom remonta pe jucători, va trebui să vedem cât de repede îi putem remonta din punct de vedere fizic.
  • Aici este marea noastră problemă, dar nu avem ce să facem, trebuie să mergem în continuare pozitivi, chiar dacă rezultatul din seara asta nu arată aşa ceva.
  • Am suferit o lecţie de fotbal, o lecţie de mentalitate, o umilință în seara asta. Trebuie să vedem cum facem să trecem cât mai repede peste asta, dar din punct de vedere psihologic sunt sigur că o să trecem.
  • Va trebui să recuperăm jucătorii cât mai repede, să facem o evaluare a celor care pot juca această finală" - Mirel Rădoi, la TVR1.

Rezumatul partidei dintre România și Coreea de Sud:

Sursa video: Eurosport

De știut:

  • În urma înfrângerii severe de duminică, naționala României se află pe ultimul loc în clasament.
  • Calculele calificării sunt simple: naționala lui Mirel Rădoi merge în sferturi doar cu o victorie în meciul cu Noua Zeelandă.
  • La Jocurile Olimpice există o regulă aparte: golaverajul este luat în calcul înaintea rezultatelor directe.

Au evoluat echipele:

România: Aioani – Ghiţă, M. Marin, 4. Paşcanu – I. Gheorghe, Ciobanu (Florescu '76), Dulca (T. Băluţă '77), Boboc (R. Grigore '64) – Sefer (V. Gheorghe '56), G. Ganea (Sîntean '56), Dobre. Selecţioner: Mirel Rădoi;

Coreea de Sud: Song Bumkeun – Seol Youngwoo, Park Jisu, Jeong Taewook, Kang Yoonseong – Lee Donggyeong (Kim Jinkyu '79), Jeong Seungwon (Jung Seungwon '46), Won Dujae, Lee Dongjun (Song Mingyu '65) – Um Wonsang – Hwang Uijo (Lee Kangin '79. Selecţioner: Kim Hakbum.

Clasamentul Grupei B

1. Coreea de Sud (4-1 golaveraj) 3 puncte

2. Honduras (3-3) 3

3. Noua Zeelandă (3-3) 3

4. România (1-4) 3.

Vor avea loc miercuri:

Ora 11:30 - Sapporo: România - Noua Zeelandă

Ora 11:30 - Yokohama: Coreea de Sud - Honduras.