Toată Italia a fost în sărbătoare azi-noapte după cucerirea Euro 2020. Evenimentele din Milano s-au soldat cu 15 răniți, mai multe persoane fiind în stare gravă.

Fanii italieni sarbatorind cucerirea Euro 2020Foto: AFP

Trei tineri de 20 de ani au fost spitalizaţi de urgenţă, doi dintre ei în cod roşu pentru diverse răni provocate de petarde. Un alt tânăr, de 21 de ani, de origine străină, a fost internat de asemenea în cod roşu pentru o rană la abdomen, probabil tot din cauza exploziei unei petarde.

Un bărbat de 22 de ani a fost adus în stare gravă, la spital pentru o rană în profunzime, cauzată, se pare, de un obiect.

Un alt tânăr de 21 de ani a suferit amputarea a trei degete ale unei mâini din cauza exploziei unei petarde.

În timpul nopţii, au existat rapoarte despre atacuri asupra mijloacelor de transport public, în special asupra tramvaielor, pe care s-au urcat mulţi fani, dar și coşuri de gunoi incendiate sau chiar un jaf. Victime au fost două persoane care sărbătoreau în maşină. Autovehiculul a fost înconjurat de mai mulţi bărbaţi care au luat un telefon mobil de la pasageri. Doi dintre agresori, ambii algerieni, au fost reţinuţi de poliţiştii locali, potrivit News.ro.

Italia a câștigat Euro 2020, după ce a învins Anglia la loviturile de departajare, scor 3-2. Englezii au deschis scorul cu cel mai rapid gol din istoria finalelor de Campionat European (Shaw, după un minut și 57 de secunde), dar italienii au preluat controlul partidei și au egalat prin Leonardo Bonucci în minutul 67 (cel mai în vârstă marcator într-o finală de Euro, 34 de ani și 71 de zile).

Cele două echipe nu au mai înscris și câștigătoarea a fost decisă la penaltiuri: chiar dacă au condus cu 2-1, britanicii au fost învinși după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var.

Citește și: