Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, cei trei jucători care au ratat la loviturile de departajare pentru Anglia în timpul finalei Euro-2020 contra Italiei, au fost victime ale unor comentarii rasiste pe rețelele de socializare. Poliţia metropolitană a deschis o anchetă în acest sens.

Italia vs AngliaFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Rashford, Sancho şi Saka, toți intrați pe parcursul meciului, au ratat penaltiurile Angliei în fața Italiei, astfel că titlul Euro 2020 merge la Roma.

Pe rețelele de socializare, cei trei fotbaliști au fost ținta unor insulte rasiste ca urmare a ratărilor lor. Poliţia metropolitană a deschis o anchetă în acest caz şi a afirmat că nu va tolera astfel de atacuri.

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a reacționat și ea printr-un comunicat.

Comunicatul FA

"Subliniem cu claritate că oricine se află în spatele unui comportament atât de dezgustător nu este binevenit să urmărească echipa. Vom face tot ce putem pentru a-i sprijini pe jucătorii afectaţi, în timp ce solicităm pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil.

Vom continua să facem tot ce putem pentru a elimina discriminarea din fotbal, dar implorăm guvernul să acţioneze rapid şi să adopte legislaţia corespunzătoare, astfel încât acest abuz să aibă consecinţe reale.

Companiile de social media trebuie să intensifice controalele, să-şi asume răspunderea şi să acţioneze pentru a interzice agresorii de pe platformele lor, să adune dovezi care pot duce la urmărire penală şi să sprijine eliberarea platformelor lor de acest tip de abuz abject", a precizat FA, într-un comunicat, potrivit BBC.

De știut:

Italia a câștigat Euro 2020, după ce a învins Anglia la loviturile de departajare, scor 3-2. Englezii au deschis scorul cu cel mai rapid gol din istoria finalelor de Campionat European (Shaw, după un minut și 57 de secunde), dar italienii au preluat controlul partidei și au egalat prin Leonardo Bonucci în minutul 67 (cel mai în vârstă marcator într-o finală de Euro, 34 de ani și 71 de zile).

Cele două echipe nu au mai înscris și câștigătoarea a fost decisă la penaltiuri: chiar dacă au condus cu 2-1, britanicii au fost învinși după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var.