Deși nu a fost convocat în naționala Spaniei pentru Euro 2020, Sergio Ramos a trăit la intensitate maximă meciurile ibericilor. El consideră că eliminarea Spaniei în semifinale, de către Italia, a fost nedreaptă.

Sergio Ramos, in tricoul SpanieiFoto: Indira / Zuma Press / Profimedia

”Este trist şi nedrept. Nu s-a putut merge mai departe, dar aţi făcut să vibreze şi aţi emoţionat o ţară întreagă. Mândru de echipa noastră. #VamosEspana", a fost mesajul lui Ramos pe Twitter.

Italia s-a calificat în finala Euro 2020, după ce a învins Spania la loviturile de departajare, scor 4-2.

Alvaro Morata, cel care a trimis partida în prelungiri egalând în minutul 80 (1-1), a ratat ultimul penalti al ibericilor. Tehnicul Jorginho a fost mult mai calm și a trimis reprezentativa lui Roberto Mancini în ultimul act al competiției cu o execuție marcă înregistrată.

Pentru Italia a marcat Federico Chiesa ('60), iar pentru Spania a înscris Alvaro Morata ('80).

Italia va juca finala Euro 2020, ultimul act având loc duminică, de la ora 22:00, pe Wembley. Squadra Azzurra va juca împotriva învingătoarei dintre Anglia și Danemarca.

Sergio Ramos a fost selecţionat de 180 de ori până în prezent în reprezentativa Spaniei, pentru care a marcat 23 de goluri şi alături de care a cucerit singurul titlu mondial din istoria fotbalului spaniol (2010), precum şi două titluri europene (2008, 2012).

Fundașul spaniol, care a plecat recent de la Real Madrid, este așteptat să semneze în aceste zile cu PSG.