​Danezul Christian Eriksen, care a ajuns la spital după ce s-a prăbuşit pe teren la meciul de săptămâna trecută cu Finlanda, de la Campionatul European, a fost externat vineri.

Christian Eriksen, moment teribil la Euro 2020Foto: Markku Ulander / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Christian Eriksen a fost operat cu succes şi a fost externat astăzi din Rigshospitalet. De asemenea, astăzi el a vizitat echipa naţională în Helsingor – iar de acolo va pleca acasă şi va petrece timp cu familia sa", a anunţat Federaţia Daneză de Fotbal, citată de News.ro.

Forul a postat pe Twitter şi un mesaj al fotbalistului: "Vă mulţumesc pentru numărul imens de mesaje – a fost incredibil să le văd şi să le simt. Operaţia a decurs bine şi eu mă simt bine, în circumstanţele date. A fost minunat să îi văd din nou pe băieţi după meciul fanatastic pe care l-au făcut ieri seară. Nu este nevoie să spun că îi voi încuraja luni, împotriva Rusiei".

Mijlocaşul danez Christian Eriksen, victima unui stop cardiac la meciul cu Finlanda, a fost operat, joi, pentru instalarea unui defibrilator, informează gazzetta.it.

Miocardita, posibila cauză a stopului cardiac

Boala sa ar fi putut fi cauzată de miocardită. Dacă inserarea dispozitivului este definitivă, el nu va mai putea juca în Serie A.

Viitorul lui Christian Eriksen ca fotbalist în Italia este aproape compromis. Nu poate fi exclusă complet posibilitatea de a-l vedea pe "Maestro" din nou pe teren în Serie A, dar acum şansele lui sunt reduse.

Şi oricum, în cel mai bun caz, o posibilă revenire nu ar fi o realitate decât după câteva luni, la sfârşitul unui proces foarte lung de refacere.

Acesta este rezultatul zilei de joi, care a început foarte devreme, cu anunţul făcut de Federaţia Daneză de Fotbal şi de Rigshospitalet, potrivit căruia un defibrilator subcutanat va fi implantat în corpul mijlocaşului de la Inter Milano.

Citește și: Christian Eriksen, operat cu succes - Posibila cauză a stopului cardiac