Primul meci găzduit de România la Euro 2020 a adus și primul scandal. La duelul dintre Austria și Macedonia de Nord (3-1), la tribuna VIP a Arenei Naționale au luat loc politicieni și oficiali ai FRF. De cealaltă parte a stadionului, la tribuna a II-a, au luat loc foste mari glorii precum Gică Hagi, Gheorghe Popescu și Dorinel Munteanu.

Gica PopescuFoto: HotNews / DP

Prima reacție a lui Ludovic Orban după ce el a stat la tribuna VIP, iar Hagi și Gică Popescu la tribuna II, la meciul de pe Arena Națională

Marți, Popescu a venit cu mai multe lămuriri despre acest incident, "Baciul" precizând că respectivele bilete au fost cumpărate din propriul buzunar și nu oferite de FRF.

Ce spune Gică Popescu despre scandalul biletelor de pe Arena Națională

"Vad ca sunt foarte multe discuții în jurul faptului ca noi, cei din Generația de Aur, am primit bilete la meciul Austria – Macedonia de Nord, la tribuna a doua.

A fost alegerea Federatiei Române de Fotbal.

Eu și Gică Hagi am ales sa stăm pe locurile pe care le-am plătit eu. Am cumpărat, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, bilete in valoare de multe mii de euro.

Dar ne-am simțit acolo, la tribuna a doua, ca pe vremuri. Cu suporterii care ne-au apreciat. Cu fanii care au venit să facă fotografii cu noi. Cu cei care au fost pe străzi la marile noastre victorii. La Campionatul Mondial din SUA 94 , voi și noi, am umplut țara de bucurie!

Îmi amintesc, după victoria cu Argentina, sute de mii de oameni au defilat de la Piata Unirii la Piata Romana!

Acestea sunt lucrurile care rămân, care contează cu adevărat" - Gică Popescu.

Informația a fost publicată în spațiul public de colegii de la Gazeta Sporturilor.

Aici poți vedea postarea de pe Facebook a lui Gică Popescu:

Care este poziția FRF

Conform unui răspuns transmis gsp.ro de către FRF, întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitaţii.

"Federaţia Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, şi a primit bilete de categoria I. Preţul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziţie la meciurile organizate de UEFA.

În privinţa locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deţinut locuri în acest sector. UEFA a avut invitaţi proprii, străini şi români, printre care conducerea FRF (preşedinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) şi managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la Bucureşti. Totodată, este util de ştiut că UEFA are un alt criteriu de împărţire a locurilor în tribune, diferit de sistemul Tribuna I, Tribuna II şi Peluze. Cele 3 categorii UEFA sunt:

Categoria 1 – central, între cele două careuri de 16 m, pe ambele părţi ale stadionului

Categoria 2 – colţurile terenului

Categoria 3 – peluze", se arată în răspunsul FRF.