Infirmierul de noapte al lui Diego Maradona a negat în fața Parchetului argentinian concluzia comisiei medicale însărcinată cu investigarea morții starului, care susținea că acesta ar fi murit ”într-o agonie lentă”. Inculpatul a declarat că i s-a "ordonat să nu-l trezească" pe fostul fotbalist.

MaradonaFoto: Profimedia Images

Ricardo Almiron, în vârstă de 37 de ani, a petrecut mai mult de şapte ore la parchetul din San Isidro: el este suspectat că a minţit susţinând că idolul fotbalului dormea ​​şi respira normal cu câteva ore înainte de moartea sa, însă autopsia a dezvăluit că el agoniza.

Diego Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit în 2020 de un atac de cord, singur, la reşedinţa sa din Tigre, la nord de Buenos Aires, la doar câteva săptămâni după o operaţie pentru un hematom la cap. Avea 60 de ani.

Infirmierul primise "ordin să nu trezească pacientul”, dar cu toate acestea "a avut înţelepciunea de a-şi îndeplini sarcina" de supraveghere, a declarat avocatul său, Franco Chiarelli, informează Le Figaro.

"Clientul meu l-a tratat întotdeauna pe Maradona ca pe un pacient cu complexitate psihiatrică, o problemă legată de abstinenţă”, a adăugat avocatul.

Şapte persoane au fost acuzate de "omor simplu cu premeditare"de către procurorii care anchetează moartea fostului fotbalist Diego Maradona.

Biroul procurorului general din oraşul San Isidro, de lângă Buenos Aires, a cerut totodată judecătorul dosarului, Orlando Diaz, să le interzică inculpaţilor părăsirea Argentinei, potrivit News.ro.

Vor mai fi audiate ca acuzate infirmiera Dahiana Gisela Madrid, coordonatorul infirmierilor, Mariano Perroni, medicul care a coordonat spitalizarea acasă a fostului fotbalist, Nancy Forlini, psihologul Carlos Angel Diaz, psihiatrul Agustina Cosachov şi neurochirurgul Leopoldo Luque, indicat drept medicul de familie al lui Maradona.

Într-un document de 70 de pagini, comisia medicală însărcinată cu investigarea, la cererea justiţiei argentiniene, ultimelor ore din viața lui Diego Maradona, a stabilit că starul "a început să moară cu cel puţin 12 ore înainte” de a fi găsit fără viaţă şi a suportat o "perioadă de agonie prelungită".