Atacantul echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, a cucerit duminică seară titlul de golgheter al campionatului de fotbal al Italiei, cu 29 de reuşite. El câștigase această distincție și în Anglia și Spania, devenind acum primul jucător care reușește să fie cel mai bun marcator în trei dintre cele mai valoroase campionate ale lumii.

Foto:

În acest sezon de Serie A, Cristiano Ronaldo a marcat de 29 de ori, şase dintre goluri fiind din penalty. El l-a devansat în ierarhia finală a marcatorilor pe atacantul belgian al lui Inter Milano, Romelu Lukaku (24 goluri), şi pe columbianul Luis Muriel de la Atalanta Bergamo (22 goluri).

Sosit în vara lui 2018 la Juve, de la formaţia spaniolă Real Madrid, Ronaldo a scris 21 de goluri în primul său sezon din Serie A şi 31 în sezonul trecut (când a fost devansat însă de Ciro Immobile, cu 36 de realizări).

Cristiano Ronaldo a înscris în total 101 goluri în tricoul lui Juventus, în toate competiţiile, de la venirea sa la Torino.

După cucerirea Cupei Italiei cu ”Bătrâna Doamnă” săptămâna trecută, Ronaldo a reușit stabilirea unui alt record. Lusitanul a reușit să-şi treacă în palmares toate trofeele din fotbalul italian, după ce a realizat anterior aceeaşi performanţă în Spania, cu Real Madrid, şi în Anglia, cu Manchester United.

Duminică seară, atacantul portughez a rămas pe banca de rezerve până la final în ultimul meci al sezonului, în care Juventus a învins în deplasare, cu scorul de 4-1, formaţia Bologna, asigurându-şi calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.