Cristiano Ronaldo a cucerit miercuri seara Cupa Italiei cu Juventus Torino și a reușit astfel o performanță incredibilă, în trei dintre cele mai mari campionate ale lumii.

Cristiano RonaldoFoto: Alberto Gandolfo/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

După victoria contra Atalantei, scor 2-1, Juventus și-a trecut în palmares a-14-a Cupă a Italiei din istorie. Pentru Cristiano Ronaldo, a fost al 30-lea trofeu la nivel de club din palmaresul său, la care se adaugă succesele de la Euro 2016 şi Liga Naţiunilor 2020, obţinute cu selecţionata Portugaliei.

Mai mult de atât, starul portughez a reușit să-şi treacă în palmares toate trofeele din fotbalul italian, după ce a realizat anterior aceeaşi performanţă în Spania, cu Real Madrid, şi în Anglia, cu Manchester United, potrivit EFE citat de Agerpres.

În Spania, în cei nouă ani petrecuţi la Real Madrid, Ronaldo a obţinut două titluri în Primera Division, două Supercupe şi două Cupe ale Spaniei, precum şi patru Ligi ale Campionilor, două Supercupe ale Europei şi trei Cupe Mondiale ale Cluburilor.

El mai are în palmares trei titluri în Premier League, două Cupe ale Ligii engleze de fotbal, o Cupă şi o Supercupă a Angliei, cucerite cu Manchester United, formaţie la care a evoluat după despărţirea de Sporting Lisabona, clubul care l-a lansat în fotbalul mare.

Cristiano Ronaldo, în vârstă de 36 ani, a cucerit în tricoul lui Manchester United şi primul său trofeu în Liga Campionilor, în 2008, anul în care a obţinut şi primul dintre cele cinci Baloane de Aur din cariera sa.