Jamie Vardy este indubitabil unul dintre cei mai valoroși atacanți din Premier League. Cu toate acestea, la un moment de cotitură în cariera sa, a vrut să renunțe la fotbal.

Jamie VardyFoto: lcfc.com

În primul sezon la Leicester City, în 2012, Vardy a încercat să-și convingă antrenorul să-l trimită înapoi la echipa de unde a fost transferat, Fleetwood Town.

Leicester, aflată atunci în Championship, plătise puțin peste un milion de euro pentru a-l transfera pe atacant de la Fletwood Town.

Nigel Pearson, pe atunci antrenor la gruparea din al doilea eșalon englez, nu l-a lăsat pe Vardy la echipa de unde venise.

„Am vrut să fiu împrumutat înapoi, doar pentru că aveam succes acolo. Dar Pearson mi-a zis că pot juca la un nivel mult mai înalt și să nu las greutățile să mă domine”, a spus Vardy pentru Daily Mail.

„Pe atunci, să mă mut în Ibiza a fost o variantă pe care am luat-o în calcul. Părea o idee foarte bună. Îi multumesc lui Dumnezeu că nu am luat această decizie”, a punctat atacantul.

În vârstă de 34 de ani, Vardy a recunoscut cât de important este fotbalul în viața sa și că încă este motivat pentru viitor.

„Dacă nu aș fi avut fotbalul, probabil aș fi lucrat acum în fabrică făcând papuci”, mărturisește atacantul.

Leicester înfruntă Chelsea sâmbătă, în finala FA Cup, iar Vardy nu se gândește la retragere: „Dacă vom câștiga cupa, nu văd că finalul este aici. Vreau să mă întorc anul viitor și să încerc să câștig din nou”.

Jamie Vardy a reușit 13 goluri în 32 de meciuri jucate pentru Leicester City în actuala ediție de Premier League. În stagiunea 2018-2019, Vardy a fost cel mai bun marcator din Premier League, sezon în care echipa sa a cucerit campionatul.