Deși patronul Stan Kroeke și familia sa insistă că Arsenal nu este de vânzare și că nu vor asculta nicio ofertă din partea unor posibili cumpărători, Daily Mail susține că lucrurile stau altfel.

HotNews.roFoto: Hotnews

La sfârșitul lunii aprilie, proprietarii clubului Arsenal Londra, Stan Kroenke şi Josh Kroenke, spuneau că rămân "sută la sută angajaţi" faţă de gruparea din Premier League şi că "nu vând nicio acţiune".

Tot scandalul a izbucnit după ce Arsenal devenise una dintre echipele fondatoare ale noului proiect al Super Ligii, ințiativă ce până la urmă a eșuat. Cu toate acestea, unii dintre fanii ”tunarilor” s-au enervat la culme și au cerut conducerii clubului să plece.

Între timp, miliardarul suedezDaniel Ek, fondatorul Spotify, a anunţat că este dispus să cumpere clubul Arsenal Londra, dacă actualul proprietar îl pune în vânzare. Acesta i-ar aduce în poziții de conducere și pe Thierry Henry, Dennis Bergkamp și Patrick Vieira, legende ale ”tunarilor”.

Anunțul Daily Mail

Deși Stan Kroeke părea hotărât să nu vândă ”nicio acțiune” din club, Daily Mail susține că Arsenal ar fi fost scoasă la vânzare.

Patronul echipei ar cere aproximativ 1,9 miliarde de euro. Suma este similară cu ceea ce au cerut conducătorii lui Arsenal în trecut, atunci când miliardarii Alisher Usmanov și Aliko Dangote au fost interesați să cumpere clubul.

Daniel Ek ar deține cu siguranță acești bani, având în vedere că are o avere estimată la 4,7 miliarde de dolari.

Arsenal joacă duminică de la ora 16:00 în compania celor de la Newcastle, în etapa a 34-a din Premier League. ”Tunarii” ocupă abia locul 11 în prima ligă engleză, departe de un loc european.​