​Proprietarii clubului Arsenal Londra, Stan Kroenke şi Josh Kroenke, spun că rămân "sută la sută angajaţi" faţă de gruparea din Premier League şi "nu vând nicio acţiune", informează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu am primit nicio ofertă şi nu vom studia nicio ofertă. Ambiţia noastră pentru Arsenal rămâne cea de a concura pentru a câştiga cele mai mari trofee din fotbal şi accentul nostru va fi pus în continuare pe îmbunătăţirea competitivităţii noastre pe teren, pentru a realiza acest lucru", au arătat ei.

Acest anunţ vine după ce miliardarul suedez Daniel Ek, fondatorul Spotify, a anunţat, săptămâna trecută, că este dispus să cumpere clubul Arsenal Londra, dacă actualul proprietar îl pune în vânzare.

"Ţin cu Arsenal de când mă ştiu. Dacă Kroenke Sport Enterprises ar dori să vândă clubul Arsenal, aş fi fericit să mă implic", a scris Ek, pe Twitter.

Prezent în acţionariatul "tunarilor" din 2007, omul de afaceri american Stan Kroenke (73 de ani) este criticat de mult timp de suporteri pentru eşecul clubului de a cuceri trofee de la sosirea sa.

Implicarea clubului Arsenal în proiectul Super League, o competiţie privată şi aproape închisă, concepută de 12 mari grupări pentru a înlocui Liga Campionilor, a fost, de asemenea, respinsă de fani, deşi iniţiativa s-a îndreptat rapid către un fiasco în faţa reacţiilor negative venite de pretutindeni.

Vineri, aproximativ 2.000 de suporteri au manifestat împotriva proprietarului echipei lor favorite, înaintea meciul din Premier League pierdut, acasă, împotriva formaţiei Everton (0-1).

Stan Kroenke este un om de afaceri american în vârstă de 73 de ani, cu numeroase francize sportive, printre care echipa NFL Los Angeles Rams şi echipa NBA Denver Nuggets. El a preluat o participaţie de 9,9% din acţiunile clubului Arsenal în 2007 şi şi-a consolidat încet proprietatea până la 62,89%, în aprilie 2011. Fiul lui Kroenke, Josh, este director al clubului şi implicat puternic în operaţiunile sale de zi cu zi.

Omul de afaceri suedez Ek, în vârstă de 38 de ani, are o avere estimată la 4,7 miliarde de dolari (3,9 miliarde de euro).