Liga spaniolă de fotbal analizează posibilitatea începerii disputării meciurilor din LaLiga cu un număr limitat de suporteri în tribune. Este o veste excelentă pe care fanii o primesc într-un final de sezon electrizant: patru echipe au șanse la titlu: Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid și Sevilla.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Conform presei spaniole, LaLiga ar vrea ca fanii să revină în tribune începând cu week-end-ul 8-9 mai.

La Liga a solicitat autorităţilor sanitare să permită accesul a maximum 5.000 de spectatori la meciurile din weekend-ul 8-9 mai, având în vedere că au loc partide importante pentru soarta titlului în Spania, precum FC Barcelona - Atletico Madrid, respectiv Real Madrid - Sevilla FC.

Dacă această propunere nu va fi acceptată de ministerul spaniol al sănătăţii, La Liga va studia un plan B. Acesta ar urma să permită revenirea spectatorilor pe stadioane, în număr limitat, în weekend-ul următor (15-16 mai), conform Agerpres.

La jumătatea lunii aprilie, Guvernul italian a anunțat că își dă acordul ca meciurile de fotbal din Serie A, dar şi campionatele de baschet şi volei, precum şi turneul de tenis de la Roma (9-16 mai) să se desfășoare cu public.

În zonele ”galbene”, sălile de sport vor putea primi până la 500 de spectatori.