După mai multe variante lansate în spațiul public italian conform cărora fanii vaccinați vor avea voie pe stadioane sau accesul va fi permis în număr limitat, decizia oficialilor a venit. Începând cu 1 mai, Guvernul italian a decis ca 1.000 de spectatori să aibă acces pe stadioane în regiunile mai puțin afectate de pandemie.

Foto:

Meciurile de fotbal din Serie A, dar şi campionatele de baschet şi volei, precum şi turneul de tenis de la Roma (9-16 mai) se vor desfăşura cu public.

În zonele ”galbene”, sălile de sport vor putea primi până la 500 de spectatori.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sporturilor a anunțat că, unde restricţiile sunt mai puţin importante, toate "evenimentele sportive de interes naţional" se vor putea desfășura cu un minim de fani în tribune, potrivit News.ro.

Guvernul şi-a dat deja acordul pentru ca Stadio Olimpico din Roma să fie deschis la un sfert din capacitate pentru cele patru meciuri de la Euro-2020, prevăzute în iunie şi iulie. Vorbim despre un număr de aproape 17.000 de spectatori care vor fi prezenți pe Olimpico.

Stadioanele sunt total închise publicului din octombrie în Italia, după ce au fost deschise câteva săptămâni în septembrie, în limita a 1.000 de persoane.

La începutul lunii ianuarie, președintele primei Ligi Italiene de Fotbal propunea ca fanii vacinați împotriva Covid-19 să poată avea acces la meciurile din Serie A, dar nu s-a luat nicio decizie în acest sens până acum.