​Naționala masculină de fotbal a României va afla pe 21 aprilie cu cine va juca în grupele JO de la Tokyo. Tricolorii se vor afla în urna a patra, ultima, la tragerea la sorți.

Echipa Under 21 a RomanieiFoto: FERENC ISZA / AFP / Profimedia

În urma turneului de calificare pentru JO din regiunea CONCACAF, Honduras și Mexic au obținut ”ultimele bilete” pentru Tokyo, în dauna Canadei și a Statelor Unite.

Componența urnelor

Urna 1: Japonia, Brazilia, Argentina, Coreea de Sud

Urna 2: Mexic, Germania, Honduras, Spania

Urna 3: Egipt, Noua Zeelandă, Coasta de Fildeș, Africa de Sud

Urna 4: Australia, Franța, România, Arabia Saudită

Cele 16 echipe calificate vor fi repartizate în patru grupe a câte patru echipe.Primele două se vor califica în următoarea fază a competiției, sferturile de finală, conform gsp.

În fiecare grupă nu trebuie să se regăsească mai mult de o echipă de pe același continent.

Tragera la sorți pentru turneul de fotbal masculin de la JO va avea loc pe 21 aprilie, la sediul FIFA din Zurich, de la ora 11:00.

Naționala României la fotbal masculin revine la JO după 57 de ani de absență.

Tricolorii au obținut calificarea după ce au ajuns până în semifinalele Campionatului European de tineret din 2019, unde au pierdut contra Germaniei (4-2).

Formatul competiției de la Tokyo la fotbal masculin prevede că fiecare echipă poate convoca maxim treifotbaliști născuți după 1 ianuarie 1997.

Grupe posibile pentru România

Scenariul cel mai complicat

Brazilia

Mexic

Coasta de Fildeș

România

Grupa mai accesibilă

Japonia

Honduras

Noua Zeelandă

România

Turneul va avea loc în perioada 21 iulie - 7 august 2021, în șase orașe japoneze: Kashima, Sapporo, Sendai, Saitama, Yokohama și Tokyo. Finala se va juca pe Nissan Stadium din Yokohama.