Banii sunt un factor decisiv în aducerea unui jucător, iar rare sunt cazurile în care un fotbalist refuză la o anumită sumă pentru a merge la un club specific. Real Madrid mizează totuși pe propriul prestigiu în tentiva de a transfer noile senzații ale fotbalului mondial: Erling Haaland și Kylian Mbappe.

Haaland si MbappeFoto: Colaj foto

Haaland are o clauză de reziliere de 75 de milioane de euro pentru 2022 setată de Borussia Dortmund, dar ar putea pleca înainte de această dată. În același timp, Mbappe este și el sub contract cu PSG până în 2022.

Real Madrid știe că Haaland și Mbappe vor avea cu siguranță oferte financiare mult mai bune față de ceea ce ar putea oferi în acest moment. Cu toate acestea, madrilenii sunt conștienți că au un avantaj al imaginii față de aproape orice club al planetei.

Campioana en titre din La Liga știe că aducerea unuia dintre aceste două staruri i-ar putea detrona pe Messi și Ronaldo. Dortmund nu i-a setat lui Haaland încă un preț de transfer, dar fotbalistul norvegian are totuși clauza de reziliere.

Amândoi vor primi oferte uriașe, iar cluburile lor știu că în momentul în care asta se va întâmpla, nebunia se va dezlănțui.Partonul lui Chelsea de exemplu, Roman Abramovic, este hotărât să facă din transferul talismanului Borussiei Dortmund, Erling Haaland, un obiectiv cât se poate de personal și va face orice pentru a-l transfer.

Tineri, dar complet diferiți

Mbappe a negociat în vara anului 2017 cu Real Madrid, iar de atunci aceștia așteaptă doar un semn pentru a-l transfera. Francezul are un viitor incert la Paris pentru că rolul său de lider este deja subminat de Neymar, iar zvonurile că Messi s-ar putea alătura nu fac situația acestuia mai simplă în capitala Franței, potrivit Marca.com.

Directorii de la PSG știu că Mbappe va pleca mai mult ca sigur dacă Messi va ajunge la Paris.

Situația lui Haaland este complet diferită. Ajuns la Borussia cu un an și două luni în urmă, norvegianul s-a impus din primele meciuri. Planul Borussiei era să îl vândă la începutului verii lui 2022, dar acum se pare că lucrurile se pot schimba.

Criza economică nu a ajutat echipa germană deloc și acest aspect trebuie serios considerat în posibila plecare a starului echipei. În favoarea Realului vine și agentul jucătorului, Mino Raiola, acest știind cum este să aduci mari jucători în capitala Spaniei.

Performanțe asemănătoare

Dacă destinațiile lui Haaland și Mbappe sunt încă incerte, un lucru este clar: cei doi sunt ”mașini de goluri”. Haaland a marcat 31 de goluri în 30 de meciuri jucate până acum, în acest sezon, în toate competițiile. Norvegianul are 19 goluri în Bundesliga și 10 goluri în Liga Campionilor.

Pe de altă parte, Mbappe are 18 goluri în 24 de meciuri în Ligue 1 și 6 goluri din 7 meciuri jucate în Champions League.