​A anunțat cu puțin timp în urmă că vrea să devină primul antrenor care câștigă titlul în Liga 1 cu trei echipe diferite, iar acum iese la iveală și numele formației unde Dan Petrescu ar putea antrena din vara acestui an.

Dan PetrescuFoto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

A cucerit campionatul deja cu două echipe (Unirea Urziceni și CFR Cluj - în trei rânduri), iar acum ambiția "Bursucului" este să se încoroneze și cu o a treia formație.

În vârstă de 53 de ani, Dan Petrescu este dorit la Sepsi Sf. Gheorghe (conform gsp.ro), echipă care beneficiază de stabilitate financiară.

De unde vin banii

Gruparea din Sf. Gheorghe are bani. Ei vin în mare parte din Ungaria, după cum anunța și președintele Cornel Șfaițer.

Formația din Liga 1 va inaugura în următoarele luni noua arenă, una în care Executivul de la Budapesta a pompat 6 milioane de euro. De asemenea, partea maghiară contibuie anual cu două milioane de euro la bugetul grupării care se află pe locul 4 în clasament în acest moment.

În plus, la formația din Sf. Gheorghe există sponsori din Ungaria, astfel că țara vecină contribuie cu mulți bani la stabilitatea financiară a trupei antrenate de Leo Grozavu.

Salarii plătite la timp

Echipa din Sf. Gheorghe beneficiază de toate condițiile pentru a face performanță: bani, arenă nouă, bază de pregătire care oferă condiții foarte bune.

De asemenea, salariile sunt plătite la timp, iar gruparea poate fi devansată din punct de vedere financiar doar de grupul celor trei de pe podium: CFR, FCSB și Craiova.

În acest moment, Sepsi se află pe locul 4 în clasament, cu 40 de puncte. Gruparea din Sf. Gheorghe nu este calificată matematic în play-off, dar are șanse foarte mari să ajungă acolo.

1 FCSB 57 puncte / calificată în play-off

2 CFR 57 / calificată

3 CS U Craiova 50 / calificată

4 Sepsi 40

5 FC Botoșani 37

6 Academica Clinceni 37

7 Chindia 35

8 FC Argeș 33 etc.

"Vreau să mă întorc, dar deocamdată doar văd meciuri ca să îmi potolesc foamea de fotbal. Aș alege un club cu care să pot lupta în partea de sus a clasamentului, nu vreau să mă bat pentru salvarea de la retrogradare. Mi-aș dori foarte mult să devin primul antrenor care câștigă titlul în România cu trei echipe diferite" - spunea Dan Petrescu în urmă cu doar câteva zile.

Trofee interne reușite de Petrescu: 4 titluri cu două echipe (unul cu Urziceni, trei cu CFR) și o Supercupă a României (cu ASA Târgu Mureș).

În vârstă de 53 de ani, Dan Petrescu a antrenat în carieră următoarele echipe: Sportul Studențesc, Rapid, Wisla Crakovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al-Arabi, ASA Târgu Mureș, Jiangsu Suning, Al-Nasr, CFR Cluj, Guizhou Hengfeng și Kayserispor.