​Dinamo Kiev a pierdut cu 4-0 meciul disputat pe propriul teren împotriva celor de la FC Barcelona, oaspeții evoluând în Ucraina cu o echipă fără mulți titulari (accidentați sau menajați, cum ar fi cazul lui Messi și de Jong).

Mircea Lucescu si Ronald KoemanFoto: Dax / Zuma Press / Profimedia

La finalul partidei, Mircea Lucescu a precizat că a existat o diferenţă de calitate, tehnică, viteză de gândire şi combinaţii între cele două formaţii.

Ce a precizat Mircea Lucescu după 0-4 cu Barcelona

  • "Am avut o primă repriză mai bună, am avut câteva ocazii şi, cu mai mult noroc, puteam înscrie. Dar în a doua repriză, Barcelona şi-a arătat nivelul. A existat o diferenţă de calitate, tehnică, viteza de gândire, viteza de mişcare şi combinaţii.
  • După prima ocazie ratată, am cedat şi nu îmi este clar de ce am încetat să jucăm. Sunt foarte nemulţumit de faptul că, în rarele contraatacuri pe care le-am avut, nu a existat ultima pasă.
  • Am fi putut înscrie, dar tinerii jucători ai Barcelonei, viitorul acestei echipe, ne-au învins. Au fost foarte mobili, au jucat cu mare dorinţă, nu puteau fi opriţi. Probabil, norocul a fost de partea lor, deoarece primul şut pe poartă a fost gol.
  • Şi după cel de-al doilea gol primit în urma unui corner, nu am mai jucat şi am făcut multe greşeli. Ceea ce m-a supărat cel mai mult a fost că am pierdut duelurile unu la unu în faţa jucătorilor de la Barcelona. Am multă experienţă şi ştiu că în astfel de jocuri arbitrii iau de obicei partea echipei mai puternice. Cred că a fost penalti.
  • La Barcelona nu au acordat un penalti la Buialsky, iar astăzi la Verbic. Nici măcar nu mă supăr pentru asta, pentru că ştiu că arbitrii uneori ţin partea echipelor mari. Aceasta nu este o noutate.
  • Barcelona merita victoria, dar nu mi-a plăcut că am pierdut cu un scor atât de mare. Ar fi trebuit să lupte până la capăt. De la început, era foarte dificil să ne aşteptăm la ceva într-o grupă cu Barcelona şi Juventus. Mi-a fost clar că vom lupta pentru Liga Europa.
  • Trebuie să ne concentrăm pe următorul joc din campionat (n.r. - împotriva echipei Vorskla.). Sper că vom avea din nou la dispoziţie jucătorii care au avut coronavirus. Sper că această perioadă va trece mai repede şi jucătorii vor reveni în lot. Toată perioada de absenţă a jucătorilor bolnavi şi accidentaţi a fost dificilă", a declarat Mircea Lucescu, potrivit site-ului oficial al echipei din Kiev, citat de News.ro.

Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (0-0), de FC Barcelona, în etapa a IV-a a Grupei G a Ligii Campionilor.

De la FC Barcelona au lipsit mai mulţi jucători importanţi, între care Leo Messi, menajat, Ansu Fati şi Gerard Piquet, accidentaţi. Antoine Griezmann, Jordi Alba şi Ousmane Dembele au început partida ca rezerve.